Film / seriál

Více obstojného humoru

Dobrodružný film Jumanji: Další level
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Proč ne, že ano. Jednička se vydařila, tak se natočila dvojka a trojka asi vznikne taky, když to funguje… Vítejte do světa Jumanji, bezpečného filmu protaženého tolika diváckými testy, že se všechno, co by se vzdáleně dalo považovat za hranu, obrousilo, až z toho zůstal oblázek jak na pláži v Bretagni. A oblázky nezarmoutí.

Víte, spoustu z nás vždycky trochu rozčilovali ti, kteří básnili o nezávislé nízkorozpočtové filmové scéně. Jako že tam se přece děje to zajímavé, že to je pravý underground a že mainstream je špatný. Je ale pravda, že po zhlédnutí některých filmů si lze postesknout po nezávislé tvorbě nebo se k ní vrátit a chtít si od hlavního proudu trochu odpočinout.

Když se totiž snažíte zavděčit všem, zůstane vám taková nemastná neslaná kaše, která neurazí naprosto, ale naprosto nikoho. Kromě těch, kteří chtějí zážitek.

Ale je to dobré

Prostě v pohodě film. Stojí to za zhlédnutí? No ano. Jednotlivé komponenty jsou kvalitní. Jack Black patří rozhodně k jedněm z nejlepších komediálních herců současnosti. Dwayne Johnson svým výkonům dává všechno a jeho pracovní morálka je fantastická. Danny DeVito, no, škoda mluvit, tenhle pán si pomalu získává status legendy. Technické provedení snímku je taky na špičce, to ani jinak u těchle projektů nejde. Dějová předloha taky stojí za to, parta lidí, kteří se ocitnou ve videohře, kterou musí hrát, aby se dostali ven, to je paráda. To všechno podloženo rozpočtem, který tvůrcům dovolí víceméně jakoukoliv scénu, kterou si vybájí. 

Když se najednou ocitnete ve videohře, začne vám jít o život… 

Ale je to na jistotu

Jasně, že takoví režiséři jako Jorgos Lantimos nebo bratři Safdieovi riskují tím, že točí netradičně a divně, a to je nemístné, protože to může vyústit v propadák – jak se často, přečasto stává. A jasně, že model obstojně kvalitního průměru je bezpečný. Jednobarevné tričko, skříň Dombås a Oktávka jsou nyní také miláčci davu. A jasně, že když máte v rukou projekt, jehož výroba a propagace stojí skoro šest miliard, tak si dáváte zatraceně bacha na to, aby se vám to vrátilo. A že se to vrátilo – miliard film vydělal skoro devatenáct. Lidem se to líbilo. Vám se to líbilo. Statisticky vzato si to užijete i napodruhé v televizi. Takže co že tu je za problém? Vždyť všichni všechno dělají dobře. Jenže o tom to možná je. Udělat občas něco špatně, protože to je zábavné.

Ale podívejte se na to

Jestli vám ale jde o to pobavit sebe a celou rodinu, pro všechny jejíž členy bez ohledu na věk, pohlaví, náboženské přesvědčení, sexuální orientaci a zájmy, je tenhle snímek určen, jste na správné zastávce. Nové Jumanji je konstruováno pečlivě tak, aby splnilo roli jednobarevného trička a byť kráčí po tenkém ledě na jezeře obyčejnosti, spolehlivě pobaví.

Dwayne Johnson

Přezdívaný „The Rock“, tenhle pán je ztělesněním pracovitosti. Maká na sobě neustále, vypadá výborně a k tomu má pověst zlatého člověka, který se fanouškům pár minut denně věnuje i když za sebou má dlouhý natáčecí den. Chvíli akční hrdina ve filmech Michaela Baye, chvíli komediant v tom, co se zrovna naskytne, vybírá si fajn filmy, které jsou skvělá rodinná zábava.

Zajímavosti

Filmaři do filmu přidali skrytý odkaz na původní Jumanji z roku  ̓95, když restauraci U Nory nechali vlastnit Bebe Neuwirth, která ve verzi z minulého tisíciletí také hrála.

Stejně jako u řady marvelovek, tenhle film obsahuje extra scénu, která ale přijde až po titulcích. Její obsah vám neprozradím, vězte ale, že se vyplatí pár minut počkat.

Koukněte i na

Drahokam

Film, který je úplně o něčem jiném a úplně nějak jinak, ale pokud jej nebudete nesnášet, což se může klidně stát, budete jej milovat. Takhle jste Adama Sandlera ještě neviděli.

Jumanji 

Sluší se zhlédnout i to, na čem je současný reboot postaven. Film na stejné téma s Robinem Williamsem dodnes přežívá v internetových memech, připomeňte si ho tedy.

Jumanji: Další level

Film / seriál
Hodnocení FDB 67,1 % Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Jake Kasdan

Scénář Jeff Pinkner, Scott Rosenberg

Obsazení Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman, Ashley Scott, Jack Black, Awkwafina, Danny DeVito

Délka 114 min.

Rok 2019

HBO neděle 16. 8. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC