Film / seriál

Ulice Cloverfield 10

Ulice Cloverfield 10

Mladá žena se probudí pomlácená v podzemní kobce. Poslední, co si pamatuje, je, že do ní na silnici narazilo další auto. Člověk, který ji zachránil, tvrdí, že Zemi zničil apokalyptický útok a veškerý pozemský život vymizel.

Michelle (Mary Elizabeth Winstead) pomalu zjišťuje, co je její zachránce zač. Podivín Howard (John Goodman) je tzv. „prepper“, tedy člověk, který tuší, že jednoho dne přijde konec světa, a tak se na to pečlivě připravuje. Jeho podzemní bunkr má komfortní vybavení od WC přes sprchu po kuchyni a zásoby jídla na několik let dopředu. Kromě Howarda se v něm ukrývá i jeho kamarád Emmett (John Gallagher), jenž pomáhal se stavbou. Howard tvrdí, že venkovní vzduch je kontaminovaný a pro lidi smrtelně nebezpečný, jeho chování je ale čím dál podivnější a Michelle teorii o útoku mimozemšťanů nevěří. Přece jen v ní však hlodá červíček pochybností – co když má Howard pravdu a její vězení je ve skutečnosti jedinou záchranou? Film, který produkoval J. J. Abrams, je svým dějem propojený se snímkem Monstrum z roku 2008.

Ulice Cloverfield 10

Film / seriál
Hodnocení FDB 70,6 %
Foto Cinemax

Režie Dan Trachtenberg

Obsazení John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr., Douglas M. Griffin, Suzanne Cryer, Frank Mottek, Jamie Clay

Délka 105 min.

Rok 2016

Cinemax pondělí 9. 10. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC