Film / seriál

Tiché místo: Část II.

Tiché místo: Část II – americký horor
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Bývají horory, u kterých se spíše zasmějete. Jenže jsou i takové, u kterých napětím přestáváte dýchat. To je i případ Tichého místa a jeho pokračování.

Milovníci hororů a napětí si přišli na své už s prvním dílem, na který začátek dvojky odkazuje. Konkrétně na chvíli, kdy se v ulicích najednou objevili ONI. Vetřelci, o kterých nikdo neví, kde se vzali, okamžitě se ale postavili na vrchol potravního řetězce. Reagují na jakýkoliv zvuk, jehož původce bez smilování zlikvidují. A věřte, že příjemná smrt to není.

Abbotovi přežili díky tomu, že už předtím kvůli nejstarší dceři uměli komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to nakonec nestačilo a otevřený střet s vetřelci otec rodiny nepřežil. A matka Evelyn? Ta zůstala se třemi dětmi, z nichž jedno je novorozeně, úplně sama.

Tiché místo je ten případ hororu, u kterého napětím přestanete dýchat.

Tak, jak tuhle neúplnou rodinku první díl opustil, druhý ji najde. Z Evelyn je pragmatička, které je jasné, že přežít sama s dětmi nedokáže. Bude potřebovat pomoc dalších, kteří vetřelcům zatím unikají. A tak všichni čtyři opouštějí farmu, na které se jim zatím dařilo přežít. Najdou někoho, kdo jim pomůže? Bude to těžší, než Evelyn zprvu očekávala. Brzy si totiž uvědomí, že podobně velké nebezpečí, jaké znamenají vetřelci z vesmíru, hrozí i od lidí, kteří zatím přežívají. 

Oba díly povedené hororové podívané natočil režisér John Krasinski, mimo jiné manžel představitelky hlavní role Emily Blunt. Překvapením bylo její prohlášení, že musela muže ke dvojce přemlouvat. Krasinski nechtěl druhý díl ani napsat, ani režírovat s tím, že jednička pro něho byla velmi osobní. Nakonec zabralo, když ho Emily postavila před hotovou věc: „Když napíšeš dvojku se stejnou láskou a stejně dobře, jako jedničku, zahraju si opět hlavní roli.“ A stalo se!

Emily Blunt

V roce 1983 se narodila do rodiny významného londýnského právníka a profesorky, má tři sourozence. A ačkoliv to na herectví zprvu moc nevypadalo, neboť do čtrnácti let koktala, nakonec se hned po vysoké do hraní naplno vrhla a brzy měla nabídky z divadel i televizí. Mezi hvězdy jí pomohla role asistentky Meryl Streep v komedii Ďábel nosí Pradu, později třeba sci-fi Na hraně zítřka, kde hrála po boku Toma Cruise.

Tiché místo: Část II

Film / seriál
Hodnocení FDB 72,3 % Hodnocení redakce
Foto Profimedia.cz, HBO

Režie John Krasinski

Scénář John Krasinski

Obsazení Emily Blunt, John Krasinski, Cillian Murphy, Millicent Simmonds, Noah Jupe, Wayne Duvall, Djimon Hounsou

Délka 97 min.

Rok 2020

HBO neděle 2. 1. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC