Film / seriál

Temný případ: Seriál, jaký si zasloužíme

Temný případ
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Záhadné rituální vraždy na jihu USA dva komplikovaní a problematičtí detektivové po 17 letech a osmi dílech nakonec vyřešili. Teď přichází druhá řada a nový temný případ vraždy na druhém konci Spojených států. Připravte se na démony, spiknutí i zradu.

Temný případ v lednu a únoru 2014 držel u obrazovek HBO po celém světě miliony napjatých diváků. Ti oceňovali skvělé výkony Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona, skvělou režii, hudbu, kameru i důmyslný nečernobílý příběh. 
Osmidílná minisérie kombinující noirové krimi, existenciální detektivku a metafyzický horor ukázala, že v televizi si dnes tvůrci můžou dovolit víc než ve filmu. A její úspěch nezůstal bez následků v podobě cen, nominace – i druhé série.
Ta se odehrává jinde a figurují v ní jiní hrdinové. Volné pokračování kriminálního mystéria svede dohromady tři různorodé strážce zákona. Prvním je zkorumpovaný detektiv Ray Velcor z městečka poblíž Los Angeles. Na vyšetřování bizarní vraždy se kromě něj podílí také šerifka Ani a válečný veterán Paul, jenž objeví místo činu. Do případu, v němž se míchají tři skupiny vyšetřovatelů, různé tajné zločinné dohody a miliony dolarů, se navíc zapojí i jeden profesionální zločinec. V dramatu odvíjeném na pozadí vyprahlé kalifornské krajiny se každý musí proplétat pavučinou spiknutí a zrady. 
Stejně jako v případě Hry o trůny, Silicon Valley a Viceprezident(ky), i Temný případ můžete sledovat hned souběžně s jeho uváděním v USA, tedy už v noci z neděle na pondělí v časných ranních hodinách.

Kdo zůstal?

Nick Pizzolatto – scenárista všech dílů Temného případu. Letos čtyřicetiletý spisovatel, který učil kurzy literatury na univerzitách, pochází z Louisiany, kde se odehrávala první série. V roce 2010 se přestěhoval do Los Angeles, kde se odehrává druhá řada. 

Kdo odešel?

Cary Joji Fukunaga – mladý americký režisér, který už třikrát navštívil karlovarský festival, na sebe upozornil hned svým debutem, drsným dramatem mexických imigrantů Sin Nombre. Poté si zkusil kostýmní adaptaci knihy Jana Eyrová. Nyní dokončuje africké válečné drama Beasts of No Nation s Idrisem Elbou a chystá se na novou verzi hororu Stephena Kinga To. Režii Temného případu po něm na první dva díly přebral Justin Lin, rodák z Tchaj-wanu, který se v Hollywoodu chytil třemi díly Rychle a zběsile a nyní připravuje nové pokračování Star Treku. 
Matthew McConaughey a Woody Harrelson – představitelé detektivního dua z první řady sklidili za své výkony chválu a nominace, McConaughey díky této roli nihilistického detektiva a své oscarové roli kovboje s AIDS z Klubu poslední naděje konečně přesvědčil o svých hereckých kvalitách. Nová řada ovšem sleduje nové postavy – a ty logicky hrají noví herci.

Temný případ

Film / seriál
Hodnocení FDB 87.5 %
Foto HBO

Režie Cary Joji Fukunaga

Obsazení Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Michelle Monaghan, Michael Potts, Tory Kittles, Bruce Elliott, Madison Wolfe

Délka 480 min.

HBO pondělí 22. 6. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC