Film / seriál

Starý dobrý Hollywood – Café Society

Starý dobrý Hollywood  – Café Society
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

A zase ten Woody Allen. Bez jeho milostných příběhů a „čuchu na herce“ by filmový svět nebyl úplný.

Další z romantických snímků filmového mága začíná, když se mladík Bobby rozhodne zkusit štěstí v Hollywoodu. Samozřejmě se tam zamiluje a jeho vyvolená opustí svého přítele, aby se vrhla do jeho náruče. Jenže záhy opustí i Bobbyho, který se zničený vrátí do New Yorku. Tam brzy potká další femme fatale, kterou si také vezme. Roky běží a najednou se ve dveřích objeví jeho první láska Vonnie. Tu hraje Kristen Stewart, Veroniku zase Blake Lively – oči z důlků tedy nepolezou jen Bobbymu... 

Dívat se na nový film Woodyho Allena je v poslední době trochu adrenalin, během zhruba deseti let se totiž párkrát i mistr tesař utnul a nejednou jsme byli z jeho filmů minimálně rozpačití. Je to trochu loterie, doufáte, že uvidíte majstrštyk, ale bojíte se, aby to nebyl podivný a poněkud trapný propadák. S potěšením vám oznamujeme, že Café Society se řadí spíše k prvním ze jmenovaných, je to lehká a krásná směs lásky a nostalgie, která vám v úvodu vykouzlí na tváři úsměv a v závěru vás rozlítostní. Café Society (pro Američany to byl název prý „až příliš evropský“) se odehrává netypicky částečně i mimo New York v Hollywoodu 30. let minulého století. Toto období Woodymu očividně sedí mnohem víc než současnost, na které si v posledních letech nejednou vylámal zuby. 

Jesse Eisenberg jako Bobby Dorfmann je perfektní Woodyho náhradník – nervózní mladý intelektuál, který se snaží získat práci u svého strýčka Phila (Steve Carell) v Hollywoodu. Rovněž Carellovi role sedí jako ulitá, je perfektní coby uhlazený agent rozmařilých a povrchních hvězd. Nejdokonalejší ze všech je ovšem Kristen Stewart jako jeho zapálená asistentka Vonnie, do níž se Bobby prostě musí bezhlavě zamilovat (a vy s ním). 

Celý film se nese na vlně jemného humoru, na nostalgické atmosféře starého dobrého Hollywoodu a trochu gangsterských klubů v New Yorku. K tomu si přičtěte nenuceně napsané dialogy, jakoby spolu konverzovali Bette Davis a Adolphe Menjou, kteří dokázali rozesmát snad každého. Milovníci starých filmů si zkrátka přijdou na své. Lehkost a nonšalantnost se však nepostřehnutelně a pomaličku proměňuje v trochu víc. Až na konci si uvědomíte, že sledujete docela bolestný příběh muže, který je sice spokojený, ale je šťastný? Má zdánlivě všechno, jenže je to opravdu VŠECHNO? 

Musíme říct, že trocha bilancování a pochybností Woodymu sluší. Tohle je prostě náš milovaný brýlatý nemotora, kterému nakonec podlehne každá žena!

Café Society

Film / seriál
Hodnocení FDB 67,2 % Hodnocení redakce
Foto Profimedia.cz

Režie Woody Allen

Scénář Woody Allen

Obsazení Jeannie Berlin, Steve Carell, Jesse Eisenberg, Blake Lively, Parker Posey, Kristen Stewart, Corey Stoll

Délka 96 min.

Rok 2016

HBO čtvrtek 14. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC