Film / seriál

Dvojí život

Španělský dramatický seriál Molo II
Skylink Live TV

Sledujte na HBO na skylink Live TV Sledovat

Jste si jistí, že víte, s kým žijete? Ne všechno, a hlavně všichni jsou takoví, jací si myslíme. Jenže tajemství nikdy nezůstanou navždy skryta…

Španělský seriál Molo přichází s druhou řadou, a tak není od věci připomenout si události té první. Vše začalo, když Alex (Verónica Sánchez) oznámila, že její manžel byl nalezen mrtvý. Původně měla pocit, že už nic horšího se jí stát nemůže, jenže netušila, co všechno se vzápětí dozví. Její manžel Oscar (Álvaro Morte) byl nalezen na molu v parku Albufera nedaleko Valencie. O sebevraždu však jít nemohlo, vždyť ještě večer společně plánovali budoucnost. Tak co se tedy stalo? Kdo stojí za jeho smrtí? 

Existuje obrovský prostor. A jen kousek z něho sdílíte s někým jiným. Jenže i ten kousek je zcela otevřený… Kdo ví čemu?

Už tohle by byl pro každého nesmírný šok, jenže Alex se dozví ještě jednu „jobovku“ – Oscar žil dvojí život. Ona nebyla jeho jedinou ženou, v jeho životě existovala ještě žena jménem Veronica (Irene Arcos). Kdo byl vlastně její muž? Vždyť o jeho životě nic nevěděla. A souvisí jeho smrt nějak s onou Veronicou?

Pátrání na vlastní pěst

Alex se rozhodne vzít vše do vlastních rukou a pod falešnou identitou se k Veronice nastěhuje. Poznává tak svou sokyni a postupem času si uvědomuje, že z nich začínají být přítelkyně. Mají totiž společného víc než jen zesnulého muže. Alex ale začíná docházet, že se chová úplně stejně jako Oscar, tají svou pravou identitu a lže člověku, kterého má ráda. Rozhodne se proto jít s pravdou ven a Veronice se přiznat. Je jasné, že dobře to dopadnout nemůže, alespoň ze začátku to tak vypadá. Jenže mimo tohle podivné přátelství je ve hře stále Oscar. Dámy o něm zjišťují postupně velmi zajímavé informace, především o jeho pracovních závazcích a obchodech. Postupně se ukazuje, že skutečného Oscara neznala ani jedna z jeho žen. A jak teď se vším naloží? Cesty zpět už není, takže musí zjistit, jak moc Oscarovy podivné kšefty souvisí s jeho smrtí. A mezitím se snad nějak urovná i jejich přátelství. 

Romantika s mrazením v zádech

Molo představuje zajímavý seriál kombinující prvky romantiky a thrilleru. A proč vlastně ne, vždyť podvody, lži a láska představují oblíbené ingredience nejen na televizních obrazovkách. Na režisérské židli se střídají Jesús Colmenar, Alex Rodrigo a Jorge Dorado a musíme říct, že tahle tajemná romantika jim jde víc než dobře. 

Seriál stoprocentně zaujme milovníky „vztahovek“ a komplikovaných milostných příběhů. Nadšenci do kriminálek by s touto „sladší“ dějovou linkou však měli počítat od začátku. Přeci jen španělská produkce je jiného ražení než severské drsné kriminálky (určitě vás taky napadla spojitost mezi názvy Molo a populární drsnou kriminálkou Most). To však nemění nic na tom, že i v Molu se odehrávají nečekané zvraty a dámy při svém pátrání narazí na dost nebezpečné týpky. Takže se nemusíte bát. Molo rozhodně není žádná telenovela. 

Napínavá multižánrovka kombinuje detektivku, thriller i romantiku velmi neotřelým způsobem. Hlavně vás neustále drží v napětí, komu můžete a komu nemůžete věřit i ve druhé sérii.

Verónica Sánchez

Španělská herečka Verónica Sánchez patří ve své domovině ke známým filmovým tvářím. Herectví se chtěla věnovat již od dětství a svůj sen si nakonec splnila. Kromě seriálu Molo jste ji mohli vidět ve snímcích 13 růží (2007), Gordoz (2009) nebo Lekce malování (2011).

Zajímavost

Postavu Alex měla původně hrát jiná španělská herečka, Valeria Alonso. Jelikož měla jiné závazky, role byla nabídnuta vynikající Verónice Sánchez.

Koukněte i na

Bolest a sláva

Španělskou vášeň si můžete vychutnat také v posledním snímku Pedra Almodóvara. Vypráví nejen milostný příběh, ale dovoluje také nahlédnout do života umělců, pro něž je obtížné oddělovat život od své tvorby. V hlavních rolích nemohou chybět Antonio Banderas a Penélope Cruz.

The Biutiful 

Temný dramatický příběh o bývalém narkomanovi Uxbalovi vás donutí přemýšlet. Jak může pouliční zločinec být zároveň ten nejoddanější otec a duchovně založený člověk? Co zde zanechá svým dětem? V hlavní roli exceluje Javier Bardem.

Molo II 

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto HBO

Režie Jorge Dorado, Jesús Colmenar…

Scénář Esther Martínez Lobato, Álex Pina

Obsazení Álvaro Morte, Verónica Sánchez, Irene Arcos, Roberto Enríquez, Marta Milans, Judit Ampudia, Paco Manzanedo, Cecilia Roth, Antonio Garrido, Eva Martín…

Délka 8 × 43–51 min.

HBO úterý 31. 3. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack, HBO Standard, Komplet a Premium Internetová televize: HBO, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC