Film / seriál

Diamanty v podsvětí

Zloději drahokamů – kriminální seriál

Napínavé krimi z prostředí organizovaného zločinu exkluzivně na Skylink 7.

Seriál Zloději drahokamů nás zavede do drsného světa evropského organizovaného zločinu. Z Marseille se dostáváme do Maďarska, Londýna, Bělehradu a Bosny. K tomu přidejme syrový styl vyprávění, strhující děj a skvostně zahrané postavy – výsledkem je vynikající žánrové krimi, založené na skutečných událostech.

Růžoví panteři útočí

Na začátku tisíciletí byla klenotnictví v evropských městech cílem řady loupeží šperků. Prováděl je gang zvaný „Pink Panthers“, označovaný za jeden z nejodvážnějších v historii organizovaného zločinu. Poté se po lupičích slehla zem na deset let. Loupež na jihu Francie, kterou seriálové vyprávění začíná, však nese jasný „panterský“ rukopis. Až na jeden malý, avšak tragický rozdíl: během útěku zemře malá dívka. Rozjíždí se série událostí, ve kterých figuruje kriminální podsvětí i vysoké mocenské kruhy.

Přímá svědectví

Divácký zážitek je umocněn faktem, že příběh této syrové gangsterky má reálné pozadí. Zloději drahokamů vycházejí z námětu francouzského novináře Jérômea Pierrata. Příběhy dával dohromady po letech pečlivých výzkumů a přímých svědectví bývalých členů gangu Pink Panthers. Tvůrci využili i výpovědi policie, pojišťoven, a dokonce i drogových dealerů v Marseille. 

Všechno, co uvidíte v seriálu, je natočeno v reálných lokacích. Akční scény jsou velkolepé a velmi dobře zpracované.
Caroline Benjo, producentka

Zloděje drahokamů režíroval Johan Renck, který má na kontě mimo jiné seriály Perníkový táta, Živí mrtví, Batesův motel nebo oceňovanou minisérii Černobyl.

Autentičnost především 

Záměrem tvůrců bylo natočit klasický kriminální thriller se zajímavými postavami. Aby dodali snímku autentičnosti, seriál se natáčel v původních jazycích: protože se seriál odehrává především v Londýně, Marseille a Bělehradě, mluví hrdinové anglicky, francouzsky a srbsky.

John Hurt

Slavný britský herec John Hurt diváky oslnil ve snímcích Sloní muž, Vetřelec nebo Harry Potter a Kámen mudrců a Harry Potter a Relikvie smrti, kde ztvárnil výrobce kouzelnických hůlek. V Londýně původně vystudoval výtvarné, později dramatické umění. Působil u Royal Shakespeare Company a na Broadwayi.

Zloději drahokamů

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Johan Renck

Obsazení Samantha Morton (Živí mrtví – Omega, Minority Report), John Hurt (Vetřelec, Harry Potter a Kámen mudrců, Harry Potter a Relikvie smrti), Tahar Rahim (Prorok), Goran Bogdan (Fargo)…
V ČESKÉM ZNĚNÍ Josef Pejchal, Lucie Štěpánková, Ondřej Gregor Brzobohatý, Zdeněk Podhůrský, Oldřich Hajlich, Marek Libert, Igor Bareš…

Délka 6 × 60 min.

pátek 1. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC