Dokument

Bon Appetit!

Bon Appetit!

Francouz, milovník jídla, kinematografie i žen a hlavně pořádný kus chlapa. Víte, o kom je řeč? Přeci o legendárním hraběti Monte Christo nebo roztomilém popletovi Obelixovi, o Gérardu Depardieu.

Jeden z nejslavnějších francouzských filmových herců se nikdy netajil svým apetitem (což na něm bylo navíc vždy vidět) a nadšením pro kulinářské lahůdky. Marně byste proto hledali povolanějšího člověka, který by se mohl vydat na „ochutnávací“ cestu po Evropě. Depardieu bude prozkoumávat různé evropské regiony od Bavorska po Bretaň a hledat lokální speciality, které potěší jeho mlsný jazýček. Ovšem když už navštíví nějaký specifický kraj, nezůstane jen sedět za stolem u talíře. Bude se pídit i po různých zajímavostech a místní historii.

Cesta to však není zdaleka tak jednoduchá, někdy na herce čeká doslova detektivní práce, protože se nespokojí s ničím jiným než s tím nejlepším; chce najít nejčerstvější ústřice a nejlepší a nejzralejší sýr. Mezitím ochutnává lososy z přírodních vod, měkounké, na jazyku se rozplývající hovězí maso, rozličná domácí vína a mnoho dalších vybraných krajových pochoutek a specialit. Žádnému jedlíkovi se nechce stolovat o samotě, proto si s sebou jako parťáka vzal skutečného kuchařského mistra, Laurenta Audiota, se kterým se přátelí už dvacet let a zažil s ním mnoho nezapomenutelných gastronomických radostí. Pánové se těší na nová i neobvyklá dobrodružství, což by si žádný gurmán neměl nechat ujít.

Zajímavost

Snad největší hercovou zálibou je víno. Své vinice miluje natolik, že se dle svých slov cítí být spíše vinařem než hercem. Ve Francii rovněž vlastní čtyři restaurace, a protože k dobrému vínu patří i dobré jídlo, také rád vaří. „Na vaření není nic těžkého,“ říká, „každý přece pozná, jestli něco chutná dobře, nebo špatně.“

Gérard Depardieu ochutnává Evropu

Dokument
Foto TV paprika, fotolia
TV Paprika středa 5. 4. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC