Rozhovor s herečkou a moderátorkou Evou Decastelo

S manželem se hádat nejde

Rozhovor s herečkou a moderátorkou Evou Decastelo

Eva Decastelo má něco, co nemají automaticky všechny celebrity. Je přirozeně milá a umí na vás vysílat takovou tu pozitivní energii, v níž se cítíte příjemně. Prostě i když ji potkáte poprvé, máte pocit, že se s ní znáte od střední školy.

Film i televize dřímají v koronavirovém spánku. Cítíte se zase připravená na plný provoz, nebo byste si ty nucené „prázdniny“ klidně prodloužila? 

Díky natáčení Slunečné a dalším aktivitám, které covid zatím nezastavil, naštěstí žádné prázdniny zatím nemám. A jsem moc ráda. Sice miluju spánek a když je příležitost válet se v posteli, tak jí ráda využiju, ale neumím to dlouho. Pak potřebuju něco dělat. Navíc mě Slunečná tak moc baví.
Jak celé nucené volno snášejí děti? 

Do chvíle, než jdeme kontrolovat splněné úkoly do školy, tak jsou nadšené. Dokážou se totiž doma zabavit.

A jak se jim vlastně ve škole daří? 

Zatím musím zaklepat, že dobře. I když distanční výuka má samozřejmě negativní vliv na nové učivo. A i když se snažíme vysvětlovat, nemáme tolik času, jaký by procvičování mohli věnovat ve škole.

Sice miluju spánek a když je příležitost válet se v posteli, tak jí ráda využiju, ale neumím to dlouho 

A jakou známku byste si s manželem dali za svoje pedagogické schopnosti?

Asi dobrou. Nakonec jsme to oba v nějaké podobě studovali. Jen trpělivost nám malinko chybí. A taky čas. Takže jsem se domluvila se slečnou, která chodí děti doučovat. Je pravda, že s ní obě děti míň protestujou, že se musí učit.

Přemýšlela jste o vytváření vlastního karanténního obsahu, tak jak to dělali někteří herci, celá divadla apod.? 

Svůj vlastní jsem zatím neplánovala, protože mám pocit, že ho je plno a věřím, že je i zábavnější a lepší, než bych dokázala stvořit sama. Mám vážně veliký štěstí, že některé moje pracovní projekty jedou dál.

Jak se těšíte na další práci na seriálu Slunečná? 

Práci na Slunečné miluju, mám skvělý kolektiv holek, které spolu točí, a tak se na každý natáčecí den těšíme. Není to totiž jen práce, ale i setkání s kamarádkama. Probereme drby a hezky se pobavíme.

A jaká je práce s režiséry Liborem Kodadem a Jaromírem Polišenským?

Všichni režiséři, kteří Slunečnou točí, jsou skvělí. Díky tomu, že seriály jako Slunečná jsou dlouhodobé projekty, tak funguje natáčení v rodinnější atmosféře a v pohodě. My víme, co od nás režiséři chtějí a oni znají naše možnosti. 

Hádáte se někdy s manželem kvůli „dvojrolím“ scenárista-manžel a herečka-manželka? Nebo se naopak na společné projekty vždy těšíte?

S manželem se nejde hádat, takže i kdybych náhodou chtěla, tak mám smůlu. On se prostě nehádá. Když má pocit, že se nedám zastavit, tak odejde nebo mě začne ignorovat a počká, až mě to přejde. Ale stejně bychom se nehádali kvůli práci. Vzájemně se podporujeme a říkáme si pravdu.

Co od Vás můžeme v televizi po Ohnivým kuřeti a Slunečné čekat nového? Máte rozpracované projekty, o kterých už se smí mluvit?

Slunečná se ještě pár měsíců bude natáčet. A kromě toho dělám pár projektů pro různé internetové televize. 

Máte za sebou skutečně eklektickou kariéru, od divadla, filmu, televize, produkce až po moderování. Je ještě nějaký žánr, který vás zajímá a do kterého byste ráda pronikla?

Zvažovala jsem studium psychologie, ale bohužel bych nenašla dost času. Pořád mám dost jiné práce a když si k ní přidám rodinu, trochu toho sportu a svoje oblíbené sci-fi knihy, tak už je čas jen na to válení v posteli. 

Zpátky k dětem, ty už si práci před kamerou vyzkoušely. Baví je to? Nebo už mají kromě astronautů představu o jiném povolání? 

Zatím je to baví moc, ale možná i proto, že je k ničemu nenutíme a nesnažíme se, aby se tomu věnovali profesionálně. Zatím je to fakt jen zábava. Navíc se každý profiluje jinak. Míša je vědecký a studijní typ, je hodně chytrý a už teď zvažuje, na jakou vysokou školu půjde. Zuzanka naproti tomu ráda tancuje a hraní jí jde samo. Ale zatím neřekla, že by chtěla být herečkou nebo moderátorkou.

 


Eva Decastelo (* 12. září 1978 / herečka)

Je česká modelka, herečka a moderátorka pocházející z Litoměřic. Původně studovala pedagogiku, ale už ve 14 letech jí učaroval modeling. Pak už to byl jen malý krůček k divadlu a posléze televizi a filmu. Zahrála si i v zahraničních projektech, např. v pokračování seriálu Xena či v sci-fi Děti Duny. Vidět jsme ji mohli i v českých filmech Panic je nanic či Bolero. V současnosti ji můžeme vidět v českém televizním seriálu Slunečná.

Rozhovor
Foto Kristýna Solaříková

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC