Rozhovor s Liborem Boučkem

Při práci se můžu začít opakovat a to je nebezpečný!

Při práci se můžu začít opakovat a to je nebezpečný!

Je jedním z nejžádanějších moderátorů, protože dokáže s elegancí a vtipem uvádět jakoukoliv společenskou událost či velkolepý galavečer. Libora Boučka ale naplňuje i vymýšlení televizních pořadů nejen pro české diváky. Někdy je sám překvapen, co se na obrazovkách chytne, ale jak říká, je to vkus lidí a ten je správný. A to je jediné, co musí respektovat.

Chystáte se v létě vydat na dovolenou, nebo budete v pracovním procesu, tak jako po celý rok, tedy v pekelném tempu? 

V létě si doplním poznávání nádherného koutu planety, kde nejsou moc turisté a kam se lidé příliš nedostanou. Před osmi lety jsem si zamiloval Polynésii a beru batoh na záda a vyrážíme s přítelkyní na šest týdnů částečně na Fidži a Tuvalu.

Dokážete si na dovolené odpočinout, nebo stále myslíte na práci a na různé projekty, které máte v hlavě?

Je hrozně nutné vypnout. Vypnu i telefon a zapnu ho, až se vrátím. Chci načerpat nějakou inspiraci, uklidnit se a přečíst si i knihy. Při mé práci se může začít člověk opakovat a to je hrozně nebezpečný.

Prozradíte, co Vás čeká za velké akce, až se vrátíte z exotických cest?

Dělám hodně akcí, které se opakují, a jsem za ně rád. Česká republika bude bojovat o co největší úspěch na Eurovizi, v postprodukci budou další díly Pevnosti Boyard a máme ještě čtyři formáty pořadů, které jsem sledoval v zahraničí. Chtěl bych je pro náš trh adaptovat a zkusit nabídnout některým televizím. Vlastně i během dovolené na Fidži se těším, že navštívím jedno velké natáčení, které se tam nyní odehrává.

Co je podle Vás nejhorší úkol v pořadu Pevnost Boyard a chtěl byste si to vyzkoušet na vlastní kůži?

Udělal bych tam úplně všechno. Vzhledem k tomu, že ten pořad má třicetiletou tradici a vyrábí se pro tolik zemí, tak je to nejbezpečnější místo na světě. Kdyby se tam cokoliv stalo, byla by to pro ně hodně špatná reklama. Kdybych chtěl podruhé v životě skočit bungee jumping, tak jedině tam. To platí například i pro potápění do hloubky nebo setkání s různými zvířaty.

Jste jeden z nejžádanějších moderátorů. Zažil jste někdy vypjatou chvíli, kdy jste nestíhal různé akce, protože se Vám termínově křížily?

Loni to pro mě bylo těžké. Měl jsem přenos Eurovize ze Stockholmu, který končil ve dvě hodiny ráno a večer jsem měl v Praze vyhlašování nejlepších fotbalistů sezony. To bylo hodně krizové mít dva přímé přenosy během 24 hodin ve dvou různých zemích. Všechno se ale dá zvládnout. Důležité je být logisticky chytrý. Ta práce je pro mě radost. Já neoperuju, tím pádem nemám zodpovědnost za lidský život.

Často moderujete i velké sportovní akce. Jaký sport máte nejraději a máte i nějaký nezapomenutelný zážitek s tím spojený?

Když si jdu zasportovat, tak hraji fotbal. To je tak nejjednodušší. I tenis je hrozně fajn. Nejsilnější zážitky mám právě z tenisu, kdy Češi vyhrávali Fed Cup a Davis Cup. V květnu jsem byl i na Velké ceně Formule 1 v Monaku. Nejsem fanatický fanoušek formule, ale když jsem se letos dostal do boxů stáje Ferrari, tak to pro mě bylo neuvěřitelné. Viděl jsem se s pilotem Sebastianem Vettelem nebo legendárním Nikim Laudou. Ta atmosféra závodu mě pohltila. Každému bych přál vidět závod Formule 1 naživo.

Jsou akce, které byste nikdy nemoderoval, nebo překousnete i něco, s čím třeba morálně nesouhlasíte?

Pro mě je to politika a jakákoliv akce politické strany. Když člověk něco pro tu politickou stranu dělá, tak musí být stoprocentně přesvědčen, že je to správně. Jsem apolitický člověk a mám jistý skromný názor. Není postavený na nějakých velkých znalostech a nikomu ho necpu. Politické akce bych nedělal.

Splnil jste si kariérní vrchol nebo máte něco, co víte, že byste chtěl dělat?

Dokud nemám děti, tak chci zkusit, jestli existuje možnost dělat něco v zahraničí. Venku zanecháváme dobré jméno a chválí nás velké kapacity v oboru. Chci zjistit, jestli to chválení jsou jenom fráze, nebo mě pustí i někam dál.

Na chyby se snažím co nejdříve zapomenout, ale ještě před tím se z nich poučím.

Jak vlastně Vaše partnerka zvládá to, že jste velmi pracovně vytížený?

Chybí jí, že spolu během sezony nejsme tak často, jako jsou například ostatní páry. Ale třeba na natáčení Pevnosti Boyard byla se mnou a starala se o účastníky a vysvětlovala jim všechny náležitosti. Byla vlastně členkou produkčního týmu. I teď na Fidži jedeme spolu a těšíme se.

Neplánujete s přítelkyní Vaši třetí svatbu?

Každá holka má v sobě ten sen o bílých šatech. Je to pro mě těžké jít do toho potřetí. Nemůžu to vyloučit ani potvrdit. Je tam i ten druhý krok, že si i já přeji dítě. Člověk si musí být jistý ve chvíli, kdy má právě to dítě. To je daleko důležitější. Svatba je samozřejmě hezká událost, která je výjimečná, ale daleko převratnější je to dítě.

Libor Bouček (* 2. 12. 1980, moderátor a dabér)

Vyhledávaný televizní a rozhlasový moderátor, dabér, ale i příležitostný herec. Studoval katedru produkce na pražské DAMU, objevil se ve filmech Rafťáci či Panic je nanic. Nejen v České republice vystupoval ve velkých televizních pořadech jako je Zlatý slavík, Československá SuperStar, Česká Miss nebo Eurovision Song Contest. Nyní moderuje na rádiu Frekvence 1 a pořad Pevnost Boyard. Byl dvakrát ženatý. Poprvé se slovenskou moderátorkou Mariannou Ďurianovou a podruhé s Janou Hlaváčkovou. Nyní je jeho partnerkou finalistka Miss 2014 Gabriela Bendová. 

Rozhovor
Foto profimedia.cz, TV Prima

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC