Rozhovor s Eliškou Bučkovou

Přehodnotila jsem priority

Přehodnotila jsem priority

Letos oslaví třicáté narozeniny a za svůj život toho stihla už hodně. Vyhrála Českou Miss, nafotila několik reklamních kampaní, předváděla módu pro světové návrháře, ale také procestovala Amazonii nebo spala ve stanu při expedici v Mongolsku v desetistupňových mrazech. Tahle křehká kráska si kontrasty užívá a nemá problém skočit z lodiček na vysokém podpatku rovnou do pohorek.

Eliško, v soutěži Miss jste vyhrála v roce 2008. Myslíte, že se modeling během těch deseti let nějak výrazně změnil?

Myslím si, že se to malinko posunulo lepším směrem v tom, že angažmá dostávají modelky, které nejsou nezdravě hubené a vrací se trend přirozené a zdravé krásy. Na druhou stranu vnímám zásadní, a ne úplně pozitivní změnu ve smyslu, že se v dnešní době pořádá méně přehlídek a focení kampaní a práce v modelingu se ubírá spíše směrem k propagaci na sociálních sítích.

S modelingem jste začala už na základní škole. Necítíte, že Vám tato profese vzala kus dětství?

Nabídka od modelingového scouta přišla až v nějakých patnácti letech, kdy pro mě modeling nebyl důležitý. Potom mě oslovili znovu o dva roky později a tehdy jsem si řekla, že to chci zkusit. Takže jsem vlastně začala cestovat až v druháku na gymnáziu.

Díky tomu, že jsem poznala život lidí v pralesích nebo pustinách, jsem přehodnotila svoje priority a dospěla jsem

Neměla jste někdy ambice žít v zahraničí a dělat svoji profesi třeba v New Yorku nebo Miláně – městě módy?

Chtěla jsem být světovou modelkou, když mi bylo kolem osmnácti let. V tom období jsem odletěla do agentury v Miláně a poznala jsem bohužel i tu odvrácenou stranu, tedy peněžní nabídky klientů za společnost modelek. A znechucena jsem odletěla zpátky domů. Od té doby jsem již ambice budovat kariéru světové topmodelky neměla. Samozřejmě mi taky na cestách chyběla rodina, se kterou mám krásný vztah.

Během Vašeho vztahu s Jakubem Vágnerem jste podnikala výpravy do exotických destinací jako je Amazonie. To mi k modelce moc nesedí. Budete v dobrodružných cestách pokračovat nadále?

Kuba mi ukázal nádherná místa a troufnu si říct, že díky tomu, že jsem poznala život lidí v pralesích nebo pustinách, jsem přehodnotila svoje priority a dospěla jsem. Konečně jsem dokázala popsat to, co v životě chci a co je důležité a bez čeho se dokáži obejít. Vlastně mě to natolik naplnilo a naplňuje, že v cestování a poznávání krásných a téměř neosídlených míst určitě chci a budu pokračovat. I když to tam někomu může přijít velmi nekomfortní.

Kdybyste si měla vybrat ideální dovolenou – byla by to divočina nebo slunná pláž, bazén a míchaný koktejl?

Ideálně obojí. Je úžasné zažívat dobrodružství a pocit svobody pod stanem, bez signálu, bez splachovací toalety, a vnímat přírodu a svět kolem sebe všemi smysly a stejně tak mám ráda, když si mohu odpočinout na pláži a nechat se opečovávat.

Kromě modelingu taky zpíváte, a to jak v muzikálu Hamlet, tak i sólově. Přemýšlela jste o tom, že byste někdy vydala vlastní desku?

Kdepak, já znám své limity, a hlavně nemám ambice být sólovou zpěvačkou. Vlastně mi ani úplně nedělá dobře, když mám někde vystupovat sama. Jsem týmový hráč a ráda jsem součástí celku, nechci hrát prim.

Nyní účinkujete v novém muzikálu Kvítek Mandragory. Jak jste se na svoji roli připravovala?

Byly to dva a půl měsíce náročného zkoušení. Hlavně, co se týče taneční choreografie. Já jsem tancovala naposled na základní škole a nikoli profesionálně. Takže rozhýbat svoje téměř třicetileté tělo byla dřina! Ale snažila jsem se a přistupovala k tomu, myslím, zodpovědně. A hlavně jsem kolem sebe měla skvělé lidi, ať už našeho choreografa Václava Kuneše, který měl se mnou obrovskou trpělivost, tak i moje kolegyně z DreamGirls, které mi po celou dobu pomáhaly a podporovaly mě.

Na jaké pracovní projekty se aktuálně nejvíc těšíte?

Těším se již tradičně na rybářský tábor, který organizujeme společně s Jakubem Vágnerem na Katlově. Letos taky připravuji ještě jeden tábor pro děti z vícero sourozenců, budu mít svoji diamantovou kolekci šperků, mám v plánu cestovat a natáčet medailonky pro své příznivce na sociálních sítích. A mimo práci se nejvíc těším na novou roli tetičky a kmotry, protože letos se mi narodí první neteřinka a synovec. Takže na tuto roli se patřičně připravuji a jsem připravená rozmazlovat je a zulíbat do aleluja.

 


Eliška Bučková (* 23. července 1989, modelka)

Narodila se v Hodoníně a má čtyři sourozence. Studovala na Arcibiskupském gymnáziu v Kroměříži. V roce 2008 vyhrála soutěž Česká Miss. Ve stejném roce reprezentovala Českou republiku na Miss Universe, kde obsadila 11. místo z 80 soutěžících. V roce 2010 se dostala do první desítky ve světové soutěži Top Model of the World. Kromě modelingu účinkovala v muzikálu Hamlet – The Rock Opera. Nyní působí na scéně pražského divadla Broadway. Jejím partnerem byl v minulosti zpěvák Václav Noid Bárta nebo rybář Jakub Vágner.

Rozhovor
Foto TBC

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC