Rozhovor s Natálií Kotkovou

Snažím se žít v rovnováze

Snažím se žít v rovnováze

Česká Miss World 2016 je na první pohled typická modelka s ultra štíhlou postavou a zářivě bílými zuby. Více než „ramínkem na šaty“ se ale cítí být lifestylovou blogerkou. Psaním blogu a natáčením videí na internet se již několik let úspěšně živí a umožňuje jí to žít svůj sen. Komu by se nelíbilo cestovat zdarma po celém světě, navštěvovat krásná místa a o svoje zážitky se pak dělit s fanoušky?

Natálko, v kolika letech jsi se začala věnovat modelingu?

Poprvé jsem šla dětskou přehlídku už asi v sedmi letech. Od osmi let a vítězství v soutěži Top Dívka 2002 potom můžeme říct, že se s různými pauzami pohybuji v modelingu. Focení mi přirostlo k srdci, od malička jsem stála ráda nejen před objektivem, ale také aktivně ráda fotila kamarády a lidi v mém okolí, což dělám dodnes.

Ve dvaadvaceti jsi získala práci moderátorky v jediné módní televizi v Čechách a na Slovensku. Myslíš si, že do světa šoubyznysu mají přístup jen lidé, kteří dobře vypadají?

Myslím, že ředitelce Fashion TV Gabice Drobové jsem se na castinzích a v různých úkolech líbila asi spíše tím, jaká jsem osobnost, povahou a mým plusem byla taky znalost jazyků. Za mě jde vždy o to, co z člověka vyzařuje, jaká z něj jde energie – ta je cítit i přes televizi a z fotek! Samotnou mě nikdy nenapadlo sázet na to, jak vypadám. Hodnoty mám odjakživa nastavené jinak.

Cestování se stalo mým životním stylem

Už před účastí v soutěži Miss jsi měla blog. Pomohlo ti tvé umístění k získání většího počtu fanoušků i k širší spolupráci se značkami?

Během Miss jsem točila videa ze zákulisí a tím jsem se dostala do většího povědomí lidí – ať už fanoušků, nebo firem. Byla jsem zkrátka první blogerka a youtuberka v Miss. Tím, jak jsem o tom mluvila otevřeně a byla vždy svá, tak jsem lidem byla asi sympatická a během té doby mi výrazně přibyli sledující. Dodnes mám jejich podporu a moc si toho vážím! Oni vidí, že jsem stejná, transparentní, a tak ta komunita přirozeně roste i dál.

Ve svých čtyřiadvaceti patříš mezi influencery (vlivné uživatele internetu, kteří svojí tvorbou ovlivňují chování dalších lidí na internetu – poznámka autora). Snažíš se svým sledovatelům předat nějaké poselství?

Motivuji je v tom, že můžou dokázat nemožné, pokud v sebe věří, tvrdě pracují a mají trpělivost. Lidé mi píšou, že jsem je třeba motivovala k tomu, aby se ráno usmívali nebo že sebrali odvahu odjet pracovat či studovat do zahraničí. Někteří zase objevili kouzlo ve sportech, ať už je to jóga nebo surfing. Spojuje nás mnoho věcí.

Kolik času ti zabere nafocení jediné fotky na Instagram?

Některé fotky jsou vyfocené během denního programu, ale za většinou stojí promyšlené plánování, organizování kdy a kde se bude fotit a následný výběr, editování a psaní popisků. To samé platí u videí, kde si píšu scénář a samotné editování zabere 7 až 12 hodin.

Nepřijde ti, že na sítích trávíme zbytečně moc času?

Existují samozřejmě extrémy, ale mám kolem sebe i dost mladých lidí, kteří sportují, věnují se svým zájmům a sem tam jsou online. Já sama jsem se to naučila korigovat, je to na každém z nás. Podle mě ale my, tvůrci na internetu, sdílíme hodnoty reálného života nad tím online světem a klademe důraz na vybalancování těch dvou světů. Být online nám otevírá mnoho dveří, můžeme cestovat, poznávat se s lidmi odkudkoliv, získat práci snů či zkušenost. Jen tomu zkrátka nepropadnout!  

Máš přehled o tom, kolik zahraničních cest díky tvé práci ročně podnikáš?

Když se podívám do diáře, vidím, že v roce 2017 jsem stihla navštívit 17 zemí a 72 měst. A za rok 2018 to bude také kolem šestnácti zahraničních cest. Vyhovuje mi právě to, že každá cesta je jiná. Cestování se stalo mým životním stylem, většinou cestuji sama a mohu vlastně pracovat i ze zahraničí. Navíc jsem propadla surfování, a tak plánuji destinace i podle toho, zda jsou v dané lokaci vhodné podmínky pro tenhle sport. Jde mi primárně o zážitky, poznávání kultur, kuchyní, lidí, hodnot a názorů.

Není někdy trochu únavné být neustále v pohybu?

Je pravda, že neustále balit a vybalovat kufry opravdu není pro všechny. Měla jsem období, kdy jsem ani nestíhala prát oblečení. Našla jsem si ale svůj limit a režim, který chci dodržovat při cestách i doma. Je lehké se „přecestovat“ a potom si neuvědomovat krásu těch míst naplno, když má člověk v hlavě hned zase další destinaci.

 


Natálie Kotková (*11. února 1994, modelka, blogerka, influencerka)
Česká Miss World 2016 a první vicemiss se narodila v Ústí nad Labem, rok před soutěží Česká Miss se přestěhovala do Prahy. Kromě modelingu je její profesí i plnění obsahu na Instagram, blog The Nattiness a na YouTube. Zabývá se lifestylovými tématy jako je cestování, móda, sport i motivace. Propadla józe a surfingu.

Rozhovor
Foto Archiv Natálie Kotkové

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC