Rozhovor s Adélou Gondíkovou

Neberu se vážně a je mi fajn

Neberu se vážně a je mi fajn

Už po pár minutách strávených v její přítomnosti jsem si musela položit otázku, kde bere Adéla Gondíková tolik energie a dobré nálady? Rozhovor tedy musel začít následující otázkou:

Býváte vůbec někdy unavená?

Ale jo! Já jsem unavená prakticky pořád! Minimálně každé ráno a každý večer. Tedy shodou okolností zrovna dneska zase tak ne, dobře jsem se vyspala. Ale i když se nevyspím, co mi zbývá? Nějak fungovat musím.

Jak vypadá Váš typický den? Co třeba dnešek?

Dopoledne jsem měla volné, takže jsem byla na józe. Bydlím za Prahou a na jógu chodím tam u nás, jsou tam strašně příjemné paní. Mně sice jóga moc nejde, mám hodně zkrácené svaly z podpatků, které často musím nosit na jevišti. Trochu se tedy na józe trápím, ale nějak to vždycky překonám, a nakonec je to příjemné. Potom jsem jela do České televize na zkoušku jednoho kostýmu, hned potom nahrávat hlas do rádia, teď tu sedím s Vámi, odpoledne jedu do Karlína na zkoušku, pak ještě na jednu zkoušku, a večer mám divadlo.

To je tedy spoustu věcí na jediný den. Své pracovní aktivity si organizujete sama, nebo na to někoho máte?

Zvládnu to sama, i když! Nedávno jsem zapomněla na jedno představení, kam jsem notabene vezla Jirku (Jiří Langmajer, Adélin partner – poznámka redakce), rozloučili jsme se – a najednou mi volají, kde jsem. Naštěstí jsem měla náhradnici, kterou stáhli z večírku, takže to dobře dopadlo. Na únavu jsem se v tomto případě vymlouvat nemohla, protože to bylo na samém začátku divadelní sezóny.

Jak se Vám žije za Prahou?

Skvěle. Domek už tam mám dlouho a byt v Praze si stejně dovolit nemůžu. A ani po tom netoužím, nedokážu si představit vrátit se zase mezi dlažební kostky a ten ustavičný spěch. Jsem spokojená.

Co se týče života v rodinném domku a na zahradě, byly Vám k něčemu Rady ptáka Loskutáka?

Stoprocentně ano, ale že bych si třeba uměla stlouct ptačí budku, to ode mě nečekejte! Máme za sebou nějaké pěstitelské pokusy, ale ne zrovna slavné. Tak třeba Jirka chtěl pěstovat okurky a vypěstovali jsme jednu jedinou. Tak jsme si ji obřadně nakrájeli a snědli. Pěstujeme také maliny a rybíz, ale nestíháme to sklízet, takže vždycky zavolám mámě a poprosím ji, aby z toho udělala marmeládu.

Jste teď nově ambasadorkou Skylinku. Co v televizi sledujete nejraději?

Obecně u nás doma běží nejčastěji programy o přírodě a zvířátkách, hlavně NatGeo Wild. Moje dcera zvířata naprosto zbožňuje, chce být veterinářkou a už dlouhodobě touží po zlatém retrívrovi. Jinak miluje seriál Přátelé. Dřív milovala Kouzelnou školku. Já ráda sleduji Události v kultuře a nedávno jsem objevila seriál s názvem Jízlivě tvůj – je to seriál o dvou postarších homosexuálech – a já se u něj směju tak nahlas, že to slyší sousedé z vedlejšího baráku.

Využíváte i možnosti si pořady, které Vám utekly, přetočit?

Musím se přiznat, že dlouho jsem Skylink Live TV nevyužívala. Před kolegy jsem ale třeba párkrát prohodila, že jsem nestihla nějaký pořad, a oni se divili, proč si ho nepřetočím. No, a když jsem si to konečně vyzkoušela, byla jsem překvapená, jak jednoduché to je.

V poslední době jste jednoznačně zaujala v loňské řadě show Tvoje tvář má známý hlas. Hrozně mě překvapilo, jak dobře zpíváte.

To Vám moc děkuji. Nikdy jsem si ve zpěvu nevěřila, a tak mě hodně překvapila vůbec ta nabídka. Ale výzva to byla tak veliká, že jsem si říkala, že to prostě musím zvládnout. Že se mi vlastně nic horšího, než že si lidi řeknou, že blbě zpívám, nemůže stát. :-)) To byl pro mě silnej argument. V životě jsou přece horší věci. Ale stát vzadu před tím výtahem bylo fakt peklo. Mít jen jeden pokus – to je opravdu velkej adrenalin.

To asi ano, narazila jsem na článek v bulváru, který měl v titulku informaci, že jste se „zhroutila.“

Vzpomínám si na to. V ten den jsem totiž měla vystupovat jako Kylie Minogue a měla jsem na sobě extrémně drahý a vzácný kostým z peří, všichni mě varovali, že ho nesmím zničit. Prohlásila jsem tehdy, že jsem z toho nervózní – a článek o psychickém kolapsu byl na světě. V bulváru to takhle prostě dělají.

Co zajímavého jste se o sobě ještě dočetla?

Už několikrát jsem byla podle novin těhotná, několikrát jsem se rozešla s Jirkou, že jsme měli svatbu a podobně. Občas mi kvůli tomu vyděšeně volá moje máma. Dřív mě to štvalo, ale dnes už to vůbec nevnímám. A s Jirkou se tomu smějeme dvojnásobně. Nebrat sebe a věci kolem tak vážně je obrovská úleva.

Když jsem se kamarádce zmínila, že s Vámi budu dělat rozhovor, nabádala mě, abych se zeptala, co děláte, že vypadáte pořád tak svěže a mladě. Tak se tedy ptám.

Děkuji! Víte, já mám z nějakých chirurgických zákroků celkem strach. Bojím se třeba, že když mi uřežou oční víčka, nebudu moct už pak nikdy zavřít oči (smích). Ráda si zajdu na kosmetiku, ale přes den se třeba vůbec nelíčím, večer v divadle mi ty tuny mejkapu stačí. Zase tolik se neřeším. Zatím – třeba čas jednou dozraje.

 


Adéla Gondíková  (*19. srpna 1973, herečka a moderátorka)

Sympatická rodačka ze Sokolova má jednu dceru a žije s partnerem Jiřím Langmajerem. Mimo moderování mnoha pořadů, jakými jsou například Rady ptáka Loskutáka nebo třeba Gondíci s. r. o. si ji diváci mohou určitě pamatovat i z filmů Sezn@mka nebo Doktor od jezera hrochů či seriálů Ordinace v růžové zahradě nebo Hasičárna Telecí. Nově je také ambasadorkou digitální televize Skylink.

Rozhovor
Foto Jaroslav Urban

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC