Rozhovor s Leou Šteflíčkovou

Modelingem chci vydělat co nejvíc peněz

Modelingem chci vydělat co nejvíc peněz

Skoro celý život se věnuje modelingu. Lea Šteflíčková se jako modelka uplatnila nejen doma v Česku, ale procestovala pořádný kus světa. Pracovala například i v Japonsku. Letos ve svých dvaceti letech zažila zatím největší úspěch kariéry. Stala se nejkrásnější dívkou České republiky, když vyhrála soutěž Česká Miss 2018. Nyní chce uspět i na prestižní světové akci – Miss Universe.

Jak jste si užila léto po pro Vás bezesporu velice náročném roce?

Po finále soutěže Česká Miss jsem měla mnoho pracovních povinností, takže například dovolenou u moře jsem si ještě letos neužila, ale doufám, že na podzim odletím na pár dní k moři, protože potom už mě čekají přípravy na Miss Universe 2018.

Jaké jsou Vaše plány jako nové České Miss?

V Česku už jsem měla možnost jít prestižní přehlídky, jako byla například ta od známé módní návrhářky Beaty Rajské, se kterou mě brzy čeká i focení jejího kalendáře. Do budoucna bych se chtěla prosadit i za hranicemi a především v Americe. Mojí nejbližší metou je co nejlepší umístění právě na Miss Universe, kde budu reprezentovat naši republiku.

Už jste si stanovila cíle pro soutěž Miss Universe, která se bude konat v Thajsku jen týden před Štědrým dnem?

Bude tam konkurence z celého světa a chci se umístit co nejlépe. Musím se ale ještě více zdokonalit v anglickém jazyce a chci navíc zpevnit své tělo. O výsledku mohou ve finále rozhodovat maličkosti.

Když se vrátíme k České Miss, byla znát velká rivalita mezi soutěžícími před a během finále?

S děvčaty jsme byly po celou dobu soustředění České Miss v pohodě, až ke konci už na nás byla trochu patrná ponorková nemoc. Jinak jsem mezi holkami měla i kamarádky. Například Tereza Křivánková, která se stala Miss Earth, byla mou velkou oporou a té jsem přála i celkové vítězství.

Po Vašem vítězství se kolem Vás rozjel velký mediální humbuk. Jak si na něj zvykáte?

Pro mě to byla novinka. Nebyla jsem na takový mediální život připravená. Musím uznat, že první měsíc to pro mě bylo těžké, ale teď už si na to postupně zvykám.

Vyhrála jste i několik hodnotných cen například luxusní vůz. Jaká jste vlastně řidička?

Myslím si, že jsem dobrá řidička, přestože mám řidičský průkaz krátce.

Netradičně jste získala na roční využívání dva byty. Jeden v Praze a druhý v Brně. Který z nich budete víc využívat a ve které z těchto metropolí se lépe cítíte?

Nejvíce využívám byt v Praze, protože zde mám i nejvíce zakázek. Přesto jsem ráda, že zázemí mám i v Brně. Obě města mají své kouzlo, ale Praha je mi bližší.

Ještě před tím, než jste se stala Českou Miss, jste už úspěšně pracovala jako modelka různě po světě. Kde se Vám nejvíce líbilo a proč?

Musím říct, že nejvíce mě zaujalo Japonsko, kde jsem trávila z pracovních cest i nejvíce času. Jednou bych se tam chtěla vrátit a nějaký čas tam zase pracovat. Naposledy jsem byla letos v září na závodech Formule 1 v italské Monze a podívala jsem se do zákulisí tohoto sportu. Bylo to hodně zajímavé.

Jak to mají v cizině s Vaším příjmením. Není to pro ně velká komplikace?

Občas s tím mají velký problém, proto mi raději říkají jen Lea.

Přemýšlíte o tom, co budete chtít dělat do budoucna, nebo tak daleko ještě neplánujete?
Jelikož už se delší dobu pohybuji v modelingu, tak bych u toho chtěla setrvat co nejdéle. Mám tu práci ráda a chci se dostat co nejdál mezi elitní modelky.

Myslíte si, že se modelingem zajistíte do konce života, nebo po kariéře modelky budete ještě muset pracovat?

Pokud budu mít tu šanci a možnost, tak se chci modelingu věnovat, co nejdéle to půjde. Chci vydělat co nejvíce peněz, abych si mohla postavit svůj vlastní dům a mohla se postarat o rodinu.

Co byste dělala, kdyby se Vám nepodařilo prorazit v modelingu?

Tohle je docela těžká otázka a upřímně řečeno jsem nad jinou profesí zatím nepřemýšlela… Ale kdybych nebyla modelka, tak bych zkusila práci v cestovním ruchu. Nejvíce by mě asi bavilo dělat stevardku v letadle.

U Miss se hodně řeší i jejich partnerské vztahy. Jak to máte například se žárlivostí?

Pokud mám mluvit sama za sebe, tak se nedá říct, že bych byla žárlivá.

A otázka na závěr, jak nejraději hřešíte?

Asi nikoho nepřekvapí, že jako modelka nejraději hřeším sladkostmi.

 


Lea Šteflíčková (* 21. dubna 1998, modelka)

Dívka z Ústí nad Labem s mírami 86–62–94 centimetrů a výškou 1,81 metru se modelingu věnuje už několik let. Žádaná byla například pro focení reklamních kampaní v Japonsku. V Česku se dostala do podvědomí až díky letošní výhře v soutěži krásy Česká Miss. Letos v zimě chce Šteflíčková uspět i na celosvětové soutěži Miss Universe a stát se topmodelkou.

Rozhovor
Foto ČESKÁ MISS

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC