Rozhovor s zpěvačkou Kamilou Nývltovou

Každý se chce líbit, i já

Rozhovor s muzikálovou zpěvačkou Kamilou Nývltovou

Loni oslavila třicáté narozeniny, ale nic se tím u ní nezměnilo. Tahle muzikálová zpěvačka je pořád stejně rozlítaná, krásná a usměvavá jako před pár lety. Práce má aktuálně až nad hlavu, a když už má volno, než aby si dala nohy na stůl a relaxovala, vyráží na box, do fitka nebo si zaběhat. Kamila je zkrátka živel s neuvěřitelným přívalem energie. 

Co Tě teď s příchodem jara zaměstnává nejvíce? 

Nyní dost žiju soutěží Česko zpívá, protože jsem její patronka. S celým týmem a produkcí soutěže řešíme veškeré detaily, aby vše klaplo a aby se u nás soutěžící cítili jako v bavlnce. Moje role je soutěž dostat co nejvíce do povědomí mladých lidí, kteří se zajímají o zpěv, také jsem samozřejmě hrdou členkou poroty, a hlavně jsem rádkyní všem, kteří si pro rady ke mně přijdou.  

V dubnu startuje nový muzikál s hity skupiny Queen We Will Rock You. Můžeš prozradit více o Tvé postavě Killer Queen?

Bude to spíš velká show než typický muzikál. Je to prostě skvělé zpívat hity od největší kapely všech dob. Moje role je naprosto super, budu hrát opravdu velkou záporačku a to si po všech těch „princeznách“ dost užiju. Navíc budu mít dva opravdu krásné, propracované kostýmy. Každý váží asi dvacet kilo. 

Býváš před uvedením nového muzikálu nervózní? Máš třeba obavy, jak ho přijme kritika a diváci?

Dřív bych to asi řešila, ale teď to nechávám osudu. Ono to stejně vždy nějak dopadne. Každé publikum je nevyzpytatelné a nikdy nevíte, zda to bude úspěch, či propadák. Ale všichni budeme dělat vše proto, aby lidi přišli a odcházeli nadšení a v uších jim zněly skvělé hity.

Patříš mezi naše nejlepší muzikálové zpěvačky. Přesto, nelákalo Tě někdy vydat se na čistě sólovou dráhu popové zpěvačky?

Děkuji za poklonu. To víš, že lákalo a taky se o to teď s mým týmem snažíme. Poslední dobou jsem přešla na druhou kolej. Muzikály stále hraju, ale už ne tolik jako v začátcích. Není to tím, že by mě to přestalo bavit, ale já jsem člověk, který se musí neustále posouvat dopředu, a jednou za čas musím udělat zase krok jinam. Právě proto připravuju další nové singly a doufám, že co nejdříve spatří světlo světa.

Každé publikum je nevyzpytatelné a nikdy nevíte, zda to bude úspěch, či propadák

Ztvárnila jsi řadu hlavních muzikálových postav, můžeš říct, jaká je Tvoje srdcovka?

Tuhle otázku jsem slyšela za svoji kariéru snad nejčastěji a vždy odpovídám stejně. Nedá se to říci. Každá role je jiná a jinak krásná, každá mi něco dala a něco vzala, ale moje osudová a nejbližší mému srdci byla Aida.

Je o Tobě známo, že tvrdě dřeš na své štíhlé postavě, cvičíš, zdravě se stravuješ. Přesto, hřešíš alespoň občas?

Zrovna včera jsem si dala jitrnici s pivem. A byla to fakt mňamka. Normálně jsem k sobě velmi přísná, mám ráda svůj řád a nerada něco porušuji. Ale když mám volno, dám si fakt cokoliv, co mi chutná, ale pak zase vím, že si dám druhý den deset kiláčků běhu a je to v pohodě. Jsem teď v kondici, proto jdu letos znovu na půlmaraton, který se koncem března poběží v Praze.

Je pro zpěvačku, podle Tvého názoru, důležitý vzhled?

Určitě ano. Doba je rychlá a trendy jdou dopředu, takže se musím snažit držet tempo ve všech směrech. Prostě řekněme si narovinu, kdo by se rád nepodíval na pěknou a upravenou ženskou? A to myslím, i kdyby měla pár kilo navíc. Každý se chce líbit, i já.

V dubnu Tě čeká velké zahraniční turné, jak se těšíš? 

Těším se jako blázen. Uskupení skladatelů Two steps from the hell si mě vybralo jako sólistku, která s nimi pojede po evropských městech jako je Londýn, Paříž, Amsterdam, Brusel, Berlín, Vídeň, Hof a také se zastavíme v Praze. Je to prostě neskutečné! Samozřejmě se i trošku bojím, protože to bude všechno nové, ale o to víc chci teď na sobě ve všech směrech makat, abych pak na sebe mohla být hrdá.

Kvůli práci žiješ v Praze, ale vyrůstala jsi v Podkrkonoší. Stýská se Ti někdy po Rtyni?

Stýská se mi. Žije tam celá moje rodina a hodně mých přátel. Já byla vždycky rodinný typ a tak to i vždy zůstane, proto když mám jakékoli dny volna, jedu tam. Mám tam klid, zázemí a je mi tam dobře. Můžu chodit v teplákách, dělat si co chci a nikdo mě tam nebude soudit. Jsem tam šťastná a když tam mám svého přítele a našeho pejska, tak jsem nejspokojenější, že jsem se všemi, co miluju.

 


Kamila Nývltová (* 28. června 1989, zpěvačka)

Vystudovala střední školu se zaměřením na podnikání v oděvní tvorbě, odmala ale ráda zpívala. Kariéru zpěvačky odstartovala její účast v talentové soutěži X Factor v roce 2008. Zahrála si hlavní role v muzikálech Aida, Dracula, Angelika a Kleopatra. Na svém kontě má tři sólová CD. Nazpívala řadu duetů s Pepou Vojtkem, Michalem Davidem, Leonou Machálkovou nebo Olgou Lounovou. Působí jako sólistka Hudebního divadla Karlín, Divadla Broadway a Divadla Hybernia. Aktuálne se připravuje na vydáni dalších nových singlů a evropskou tour.

Každý se chce líbit, i já

Rozhovor
Foto Petr Kozlík, Kateřina Lorencová

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC