Rozhovor

Jsem průserář, ale gentleman!

Kamil Bartošek alias Kazma

Z ničeho nemá respekt a už vůbec ne strach. Hvězda českého internetu moderátor Kamil KAZMA Bartošek (31) v každém díle svého internetového pořadu One Man Show šokuje. Do všeho jde po hlavě, aby znovu dokázal posunout limity svých možností. „Žádný limit pro mě neexistuje,“ směje se ďábelsky provokatér Kazma.

Jak Vás hřeje u srdce, že po každém Vašem videu na Stream TV o těch šílených kouscích mluví nejen celé Česko, ale většinou i velká část světa?

Lhal bych, kdybych řekl, že mi je to fuk. Opravdu hodně mě to hřeje u srdce. Je to pro mě po vší té velké dřině potvrzením toho, že jsme to s mým týmem zase udělali sakra dobře. Je to to místo, kam od prvotní chvíle, kdy je nápad na papíru, míříme. A nakonec se nám to vždycky povede! No není to báječné?
 
Kde čerpáte inspiraci pro ty šílené nápady, které dělají z One Man Show tak úspěšný a oblíbený pořad na internetu?
Funguje to prostě jako v jakémkoliv jiném odvětví. Neexistuje na to žádná příručka, kam pro inspiraci sáhnout a nalistovat si stránku s tím, co můžu udělat. Inspirací je totiž ve finále stejně vždycky jen a jen život. Proto musíte pro tu věc prostě žít. A já pro to žiju.

Do čeho byste v rámci natáčení One Man Show nikdy nešel, že už je to i pro Vás za hranou? Je vůbec něco takového?

Berte to tak, že pro mě žádný limit neexistuje. Nebojím se totiž žádné výzvy a rád si dokážu, že společně s mým týmem dokážeme šokovat a nachytat i ty, kteří by to od nás nikdy nečekali. Před námi se totiž nikdo neschová a troufneme si na cokoliv a kohokoliv. A jestli tomu nevěříte, tak se o tom brzy přesvědčíte (smích).

Vzpomenete si na nějaký moment z natáčení, kdy jste měl doopravdy stažené hrdlo a měl jste strach, že něco nevyjde, nebo si to krutě odskáčete?

Natáčení One Man Show je vždycky o vystoupení z té luxusní komfortní zóny a překonání nějakého toho strachu. Řekl bych, že při každém natáčení by se našel takový moment, který máte na mysli. My se do těch situací vědomě stavíme, abychom jim přímo čelili. A o tom to je. To nás baví a naplňuje. Je to bezva. 

Co podle Vás byla úplně ta největší šílenost v historii Vašeho pořadu, který vznikl už na začátku roku 2008?

Když to tak beru a ohlédnu se zpět, tak je One Man Show jedna velká šílenost a za ty roky nemůžu říct, že by byla jen jedna jediná věc, kterou bych vypíchnul, že to byla ta největší šílenost. Ono když se v každém novém dílu pokoušíte ještě o něco šílenějšího, tak těžko můžete vypíchnout nějakou věc z minulosti. Jestli to někdy zabalím, tak pak možná nějaký díl vypíchnu, že to bylo to nejbláznivější, co jsem kdy udělal, ale na to je ještě čas. Ty největší šílenosti totiž ještě přijdou.

Musel jste se někdy někomu omlouvat za to, co jste provedl, nebo slovo omluva pro Vás neexistuje? 

Ale to zase existuje. Například ředitelce prestižních filmových cen Český lev Tereze Rychnovské jsem se omlouval za falešného Jima Carreyho. Za to samé jsem se omluvil i moderátorce Lucii Výborné, která také věřila tomu, že na pódium zve slavného hollywoodského komika. Zpěvačce Heidi Janků jsem se v rozhovoru také omluvil za jeden díl pořadu, kdy jsme si ji pořádně vychutnali. My totiž nechceme záměrně nikomu ubližovat. Občas ale holt někdo musí být ta oběť, aby posloužil nějakému vyššímu principu, a pak je důležité umět se omluvit a postavit se těm situacím čelem a zpříma. Jsme sice velký průseráři, ale vždycky gentlemani.

Nechybí Vám ten starý formát, kdy jste dělal rozhovory se známými tvářemi a pěkně si je ve studiu vychutnával tak, že několik hostů Vám z pořadu i uraženě odešlo?

Popravdě asi ani ne. Nechybí mi to, protože mě to už příliš nebavilo. Dal jsem tomu starému formátu co jsem mohl, a on mně také. Byl čas posunout to všechno někam dál. To je prostě život. Baví mě teď tohle a jak je vidět podle sledovanosti na internetu, tak to baví i ostatní lidi a to je pro mě to nejdůležitější. Čísla sledovanosti máme parádní a když se to lidem líbí, tak je to pro mě velké ocenění toho, co tady provádíme.

Koho si z těch nachytaných celebrit nejvíce vážíte a kdo Vám naopak vůbec nesedl a nemusíte ho už nikdy vidět?

Poznal jsem za ty roky opravdu hodně více či méně zajímavých lidí z toho prostředí a nemyslím jen showbyznys, ale i jiné obory, ať už sportovce či úspěšné podnikatele. Každý ve vás vždycky něco nechá, někdo víc, někdo míň. A jestli si někoho vážím, tak hlavně těch, kteří zůstali normální.

Hodně fanoušků Vám poslední dobou na sociálních sítích vytýká, že děláte zábavu hlavně pro náctileté. Jak to berete Vy a co kritikům vzkážete?

Nikdo, koho si vážím, mi nic takového nevytýká, a publikum, pro které dnes vysíláme, dávno nejsou jen náctiletí. My bavíme všechny od dětí až po důchodce. Milují nás a dobře ví proč.

Další věc, co Vám také vyčítají, je, že je to všechno podvrh a vše je v pořadech předem domluvené.

Tady bych to shrnul jednou větou, která krásně odpoví všem těm kritickým hnidopichům – Vlky nezajímá, co si o nich ovce myslí (smích).

Nemáte strach, že jednou prostě přijde den, kdy si řeknete, že už to nemůžete posunout dál a úplně to zabalíte a odejdete z veřejného života?

Já nemám strach vůbec z ničeho. Zabalím to, až mě přestane bavit posouvat to dál. Do té doby to budu pořád dělat. Naplňuje mě to a hlavně mě to stále ukrutně baví.

Přemýšlel jste, co budete chtít dělat třeba za deset let? Bude pořád fungovat „projekt Kazma“, i když Vám bude přes čtyřicet let?

Tak tady velký pozor! Kazma není projekt. Kazma jsem já a nikdy mi to už nikdo neodpáře. Samozřejmě vůbec nevím, co se bude dít za 10 let, nevím, co bude třeba zítra, nebo za pět minut. Jak se říká, chcete-li pobavit Boha, řekněte mu o svých plánech.

Nemrzí Vás, že jste ještě nepronikl na televizní obrazovky, přestože máte na internetu takovou sledovanost?

Ale no tak. Vždyť televize zemřela společně s vaší babičkou, smiřte se s tím. 

Co všechno Vás kromě pořadu na internetové televizi ještě živí?

V rámci celé One Man Show Production točíme i hodně reklamy, děláme různé kampaně, vymýšlíme divoké nápady pro naše klienty. Klasicky vše, co se týče internetového videa. Když chtějí klienti dělat věci jinak, jdou za námi. Kam taky jinam (smích). Do toho občas ještě moderuju, tančím, zpívám a tak podobně, co je prostě potřeba, na to tady jsem.

Na sociálních sítích se často chlubíte, jak jste dostal botičku na auto za špatné parkování nebo pokutu za rychlou jízdu. Máte ponětí, kolik už jste přibližně zaplatil v životě za pokuty a kolikrát jste přišel o řidičský průkaz?

Určitě už to byly dohromady statisíce korun. O papíry jsem přišel hned dvakrát, oficiálně se ví, že jen jednou. Jak jsem říkal, ta inspirace přichází ze života a to že porušuju a nabourávám určitá pravidla a systém, tak ve videích jen odráží to, jak já v reálném životě žiju. Někdo to bere jen jako pózu a že to všechno jen naoko dělám. To mě ale ten člověk doopravdy nezná. Jsem opravdu takový. Jak se chovám před kamerou, takový jsem i v reálném životě.

A ještě otázka na závěr – Na jakou šílenost se můžeme těšit v pořadu One Man Show příště?

Kdybych vám to řekl, musel bych vás nechat zabít.

Kamil Kazma Bartošek (*26. 5. 1985, moderátor)

Rebel a provokatér od roku 2008 vystupuje ve svém internetovém pořadu One Man Show na Stream TV. Jednotlivé díly zhlédne až jeden milion diváků. Původně šlo o rozhovory s celebritami. Nyní se snaží šokovat na velkých akcích, které vtipně nabourává. Například když oklamal organizátory filmových cen Český lev a na slavnostní vyhlašování úspěšně propašoval dvojníka za pravého Jima Carreyho.
 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.
Rozhovor
Foto Stream TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC