Rozhovor s Marianou Prachařovou

Herectví mě bude vždy bavit

Herectví mě bude vždy bavit

Už od dětství hrála ve filmech a televizních seriálech. Vždyť Mariana Prachařová chtě nechtě má herectví v krvi. Dcera Dany Batulkové a Davida Prachaře se ale rozhodla změnit umělecký obor. Z filmového prostředí se talentovaná dívka vrhla do hudební branže. A daří se jí. Nazpívala už několik úspěšných singlů a plánuje vydání prvního alba.

V jaký moment se to ve Vás zlomilo, že jste se rozhodla stát z herečky zpěvačkou?

Není to úplně tak, že bych herectví vzdala nebo ho nechtěla dělat, ale nějak přirozeně přišlo to, že se zpěv stal věcí, která mě začala bavit a naplňovat. Déle jsem nikde nehrála, tak jsem se teď začala více věnovat zpěvu. Zjistila jsem, že se v tom cítím možná o trošku lépe a jistěji. Herectví je ale věc, která mě bude bavit vždy.

Neměla jste strach vydat se touto cestou a jít dělat hudbu?

Neměla. Samozřejmě o tom pochybuji každý den a často si říkám, proč jsem si radši nevybrala něco méně náročného a jistějšího, ale od mala jsem tíhla spíše k té umělecké cestě, takže jsem ráda, že to můžu teď dělat. Kdo ví, co bude za pár let, ale teď je to rozhodně to, co dělat chci, pokud to půjde.

Nezrazovala Vás od toho kroku Vaše maminka či tatínek, kteří jsou oba skvělí herci?

Vůbec. Oni moc nechtěli, abychom s bráchou šli studovat herectví. Když ale zjistili, že to chceme oba dělat, tak nás v tom začali naopak podporovat, i když vědí, že tyhle branže, jak herectví, tak zpěv, nejsou úplně jednoduché.

Jak na to reagoval Váš bratr Jakub, který je jak hudebník, tak i herec?

Dobře. Je to člověk, se kterým se ráda radím, posílám mu nové věci a chci slyšet jeho názor.

Jsem společenský člověk a moc dlouho sama nevydržím.

Nepřemýšleli jste o tom, vymyslet s Jakubem společný hudební projekt nebo alespoň pro začátek spolupracovat na jednom songu?

Tahle otázka už padla, ale brácha je tak vytížený, že je celkem zázrak, když se někdy sejdeme u rodinného oběda. Určitě se to ale nevylučuje a do budoucna bych s ním něco hudebního určitě chtěla vymyslet.

Jaký máte umělecký sen?

Vydat vlastní CD a jezdit koncerty. A zahrát si v nějakém filmu.

Jste nervóznější při hraní před kamerou, nebo spíše při zpívání před publikem?

Spíš při zpívání. Při hraní má člověk přeci jenom více pokusů a je to věc, na kterou jsem od mala zvyklejší. Zpívat před lidmi je pro mě stále veliký stres, se kterým se snažím nějak pracovat.

Máte hudební vzor, inspirujete se někým?

Nemůžu říct, že mám hudební vzor, ale určitě jsou zpěváci, kteří mě baví, a podle toho také volím hudbu, kterou chci dělat. Vždy mi byl vzorem Justin Bieber, teď i Dua Lipa, Anne-Marie nebo Ed Sheeran. Jsou to velká jména a jejich hudba mě moc baví.

O čem nejraději zpíváte?

To je těžké říct. Teď nedávno jsem v noci chytla pár nápadů a začala psát české texty. Předtím se na textu vždy podílel Jirka Burian a byl v angličtině, teď bych chtěla udělat písničky v češtině a text by se měl týkat mě a toho, co chci sdělit. Určitě se tam objeví i nějaká ta láska. To prostě k životu hodně patří.

Co nyní chystáte pro své fanoušky?

Co nejvíce nové hudby. Vydala jsem dva singly Heart of Gold a Ghost in the Club, na oba jsem natočila i videoklip a teď se chystám na hudbě zapracovat, takže doufám, že se je na co těšit.

Delší čas jste strávila sama v Americe a přiznala jste, že Vám to moc nesvědčilo. V září se chystáte na Floridu. Opět sama, nebo tentokrát už s někým Vám blízkým?

S kamarádkou. I když poletím sama, protože ona už v USA je, pak ale budu celou dobu s ní. Sama už moc cestovat nechci, i když musím říct, že mi to dalo nejvíc. Třeba si to ještě jednou zopakuju, ale určitě ne na tak dlouho. Jsem společenský člověk a moc dlouho sama nevydržím.

Máte stylistu/ku, nebo se oblékáte sama podle sebe?

Moje kamarádka se mi o to stará. Většinou se oblékám sama, ale pokud jde o větší vystoupení nebo událost, tak se radím s ní. Přeci jenom tomu zas tolik nerozumím, i když mě móda baví. Trendy ale nesleduji.

Jaké pořady nejraději sledujete v televizi?

Na televizi se koukám velmi málo, ale když už, tak mě baví seriály, hlavně historické. Ráda se ale dívám i na filmy nebo si pustím nějaký hudební kanál a poslouchám hudbu.


Mariana Prachařová (* 17. dubna 1994, herečka a zpěvačka)

Jejími rodiči jsou herci Dana Batulková a David Prachař. Bratr Jakub Prachař se kromě herectví věnuje i muzice. Mariana už od dětství vystupovala před kamerou. Objevila se v populárních televizních seriálech Horákovi, Comeback, Kriminálka Anděl nebo Policie Modrava. Nyní se rozhodla vrhnout na pěveckou kariéru a vyhrála například pěveckou soutěž Coca-Cola souboj coverů. Natočila tři videoklipy a chystá se vydat první album.

Rozhovor
Foto Kubo Krížo/Snapbacks.cz

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC