Pro děti

Bláznivá honička v buši

Bláznivá honička v buši

Příběhy o dětech, které si musí projít pěstounskou péčí, nebývají zpravidla moc veselé. Novozélandský film Hon na pačlověky je však pravým opakem.

Vše začíná trochu klasicky. Ricky byl zvyklý na život ve městě, v náhradní péči nevydržel nikdy moc dlouho, vždycky to bylo těžce zvladatelné dítě, zvláště teď v začínající pubertě. Tento milovník hiphopu nejenže nemá rodiče, ale po smrti pěstounky, se kterou jakž takž po letech vycházel, se ocitá na novozélandském venkově.

Pro nadšence pro přírodu by to byl jistě ráj, ovšem ne pro Rickyho. Jeho nový strýček (Sam Neill) je navíc docela protiva a o kluka nemá příliš velký zájem. Oba musí ale nakonec spojit síly, protože je okolnosti donutí skrývat se v buši. A tady teprve začíná pořádná sranda. Ricky, který je opravdu přírodou nepolíbený, natož pak divokou buší, se stává malým učedníkem svého ostříleného strýce. Ten to sice umí s puškou a v divočině se vyzná, musí však ocenit neotřelé nápady Rickyho, jemuž to v krajních situacích nevídaně pálí. Při zběsilých honičkách se můžete těšit na opravdu vtipné momenty.

Režisér Taika Waititi vytěžil z knižního bestselleru Barryho Crumpa opravdu maximum. Nejenže zachoval dějovou linku, množství gagů a dialogy, ale díky úchvatné novozélandské krajině příběh ještě obohatil dechberoucími leteckými záběry. Film je opravdu velmi vtipný a nabitý dobrodružnými i napínavými scénami. Bavit asi proto bude víc kluky než holky, ovšem ani rodiče neudělají chybu, když se na Hon na pačlověky podívají se svými ratolestmi.

Hon na pačlověky

Pro děti
Hodnocení FDB 81,3 %
Foto Cinemax

Režie Taika Cohen

Obsazení Julian Dennison, Sam Neill, Rhys Darby, Rachel House, Oscar Kightley, Tioreore Ngatai-Melbourne, Cohen Holloway

Délka 93 min.

Rok 2016

Cinemax úterý 29. 8. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC