Film / seriál

Zločin uprostřed léta

Zmijovisko – polský kriminální seriál

Záhada, napětí, dramatické zvraty – nic z toho nechybí seriálu Zmijovisko. Strhující a hvězdně obsazené krimi vysílá Skylink 7.

Skylink 7 v létě znovu uvádí oblíbené Zmijovisko. Tísnivá atmosféra prázdninového resortu a napjaté vztahy hlavních hrdinů nejsou ale to jediné, co dělá seriál atraktivním…

Známé tváře i mladá generace

K úspěchu Zmijoviska přispělo i skvělé herecké obsazení. „S řadou herců se znám osobně, už jsme spolu pracovali dřív a dohromady jsme vytvořili skvělý tým,“ říká režisér seriálu Łukasz Palkowski. Do hlavních rolí Zmijoviska obsadil známé tváře polské kinematografie, ale nechybí ani talenty mladé generace.

Vztahy plné konfliktů

V centru děje Zmijoviska je zločin. Když skupina přátel z vysoké školy spolu se svými dětmi vyrazí na letní dovolenou do malebného letoviska, netuší, že se jejich životy obrátí naruby. Během jednoho večera plného zábavy a veselí zmizí patnáctiletá Ada. Rozběhne se rozsáhlé vyšetřování, ale nepřinese žádný výsledek. Po Adě jako by se slehla zem. O rok později se otec zmizelé dívky vrací na místo tragédie, aby pokračoval v hledání. Pátrá na vlastní pěst a pomalu odhaluje nové, překvapující souvislosti, nové svědky a podezřelé…

V našem životě nám chybí strach a je třeba zažít hlubší emoce, od nichž jsme byli odříznuti

Příběh zločinu a chyb

Předlohou Zmijoviska byla stejnojmenná kniha Wojciecha Chmielarze, který spolupracoval i na tvorbě samotného scénáře. „Byl to velmi dobrý tah. Nikdo nezná příběh lépe než samotný autor,“ říká režisér Łukasz Palkowski.

Seriál se natáčel v krásné oblasti Mazurských jezer na severu Polska. „Když jsem poprvé viděl místo, které se pro natáčení vybralo, cítil jsem, že to je přesně ono. Takhle jsem si svoje Zmijovisko představoval. Malebné a tajemné, jako stvořené pro zločin,“ dodává Wojciech Chmielarz.

Seriál Zmijovisko z produkce CANAL+ vysílá Skylink 7 vždy v pátek večer. Všechny epizody jsou dostupné také ve videotéce Skylink Live TV.

Wojciech Chmielarz

Autorem knižní předlohy seriálu Zmijovisko je populární polský spisovatel a novinář Wojciech Chmielarz. Za svou prózu získal ocenění Zlatá raketa v kategorii „Nejlepší detektivní příběh“. U Zmijoviska si vůbec poprvé vyzkoušel, jak se literární text adaptuje pro televizi. Zcela neplánovaně si v seriálu také zahrál. Jediným úkolem jeho postavy bylo grilovat klobásy v prázdninovém resortu.

Zmijovisko

Film / seriál
Hodnocení FDB 73,3 % Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Łukasz Palkowski

Scénář Wojciech Chmielarz

Obsazení Paweł Domagała, Agnieszka Żulewska, Piotr Stramowski, Davina Reeves-Ciara, Marta Malikowska-Szymkiewicz, Wojciech Zielinski, Stanisław Cywka

V ČESKÉM ZNĚNÍ Petr Lněnička, Barbora Šedivá, Kateřina Lojdová, Martin 

Délka 7 × 50 min.

Rok 2019

pátek 23. 7.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC