Film / seriál

Velryba

Velryba – americké drama

Excelentní návrat Brendana Frasera v jeho životní roli. Ve filmu plném nečekaných emocí, který vás dostane do kolen.

Co dělá tento film výjimečným? Je to právě herecký výkon Brendana Frasera. Ano, toho, jehož si diváci pamatují z blockbusteru Mumie a jeho dalších pokračování nebo z filmu G.I. Joe. Co ale předvádí v tomto dojemném lidském příběhu o přijetí sama sebe hraničí s hereckou genialitou. Ostatně za ztvárnění postavy téměř třísetkilového osamělého učitele Charlieho, který se snaží najít cestu zpět  ke své dceři Ellie (Sadie Sink) a vyrovnat se s traumaty svého života, získal právem Oscara za nejlepší výkon v hlavní roli.

Pro Frasera to byl návrat na výsluní filmu par excellence. „Když skončilo natáčení, měl jsem nečekanou reakci, když jsem naposledy ze sebe sundal Charlieho tělo. Byl jsem opravdu emocionálně dojatý,“ řekl Fraser po natáčení.

Snímek o učiteli, jenž opustí svou rodinu kvůli jinému muži, který ale nečekaně zemře, a on začne svou situaci řešit brutálním přejídáním, byl natočen podle stejnojmenné divadelní předlohy Samuela D. Huntera. Režie se ujal jeden z nejuznávanějších nezávislých režisérů Darren Aronofsky (Pí, Fontána, Černá labuť).

Velryba

Film / seriál
Hodnocení FDB 60 % Hodnocení redakce
Foto CANAL+

Režie Darren Aronofsky

Obsazení Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau, Samantha Morton, Jacey Sink, Sathya Sridharan

Délka 117 min.

Rok 2022

Satelitní televize: Skylink Live TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC