Film / seriál

Úsměv vykouzlí Kačenka a její mluvící jezevčík

Tady hlídám já – česká rodinná komedie

Je libo film, ze kterého dýchá letní pohoda, spřízněná atmosféra a všechno v něm dobře dopadne? Rodinný snímek Tady hlídám já nabízí přesně to.

Takový ho chtěl režisér Juraj Šajmovič i mít. „Nehrajeme v prvním plánu na to, že bychom se měli od začátku do konce chechtat. Divák, který se na náš film podívá ve stavu, v němž se většinou nachází, to znamená s problémy v hlavě, by měl po jeho zhlédnutí mít úsměv na tváři. Nepatrný, ne takový ten crazy. Říkat si, že život je fajn,“ prohlásil.

To by se mohlo stát každému 

Jeho film má podobnou atmosféru, jakou známe z filmů Marie Poledňákové Jak vytrhnout velrybě stoličku a Jak dostat tatínka do polepšovny. Zatímco v jejích filmech se vše točilo kolem malého Vaška, v Tady hlídám já hraje hlavní roli Kačka. Holčička, která trpí poruchou ADHD, má kvůli tomu problémy ve škole a občas se pohybuje v čistě vlastním světě. Její maminka Julie má pro ni pochopení, její přítel Věrek už menší. Partneři v životě i v práci by rádi sami na léto do Řecka, nakonec však i s Kačkou a jejím novým kamarádem, „mluvícím“ jezevčíkem Hugem, odjíždějí do dědečkova penzionu na Šumavu. Tady se potkají jednak s upjatou manažerkou Miladou coby Věrkovou sestrou, ale hlavně se sympatickým údržbářem Ivanem. Když se věčně nevrlý Věrek ukáže nejen jako neschopný, ale také nespolehlivý partner, dávají se věci do pohybu…

Jezevčíci byli dva

„Mně se líbil scénář, příběh mi přišel takovej nevykonstruovanej. Takovej, že když si ho přečtete, řeknete si, že to se opravdu může přihodit komukoliv. A pak mě samozřejmě bavili lidi, se kterými jsem věděl, že se tam potkám,“ svěřil se herec Lukáš Vaculík, proč ve filmu přijal roli Ivana. Spolu s ním kývli režiséru Šajmovičovi i další herecké hvězdy – Vladimír Javorský, Pavel Nový, Simona Stašová, Iva Pazderková, nebo snad nejkrásnější česká herečka s opojným hlasem Jitka Ježková, známá z Báječných let pod psa nebo seriálu Chlap. Šikovnou představitelku holčičky Kačky našel režisér v talentované Veronice Divišové, která si, podobně jako většina ostatních, loni zahrála v pokračování filmu s názvem Tady hlídáme my. Skvělý výkon předvedl i představitel Huga, věrného parťáka Kačenky, která jako jediná jeho řeči rozumí. I když představitelů psího hrdiny bylo víc, jak prozradil Lukáš Vaculík: „Ty jezevčíci byli dva. Ten jeden, když už byl třeba hodně jetej, unavenej, tak ho vystřídali.“

Poznáte ho?

A protože jezevčík ve filmu mluví lidskou řečí, musel dostat svého lidského dabéra. Pokud nechcete čekat na film a tipovat, který známý herec se této výjimečné role zhostil, najdete jeho jméno na konci výčtu účinkujících.  

Tady hlídám já

Film / seriál
Hodnocení FDB 64,8 % Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Juraj Šajmovič

Obsazení Veronika Divišová, Vladimír Javorský, Jitka Ježková, Lukáš Vaculík, Pavel Nový, Simona Stašová, Iva Pazderková

Délka 107 min.

Rok 2012

neděle 28. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC