Film / seriál

Strach a teror na trajektu

Rukojmí ve tmě II – dánský seriál

Islámští teroristé chtějí dostat nepohodlnou mladou bojovnici. V exkluzivní seriálové premiéře na stanici Skylink 7.

Seriál Rukojmí ve tmě zaznamenal mezinárodní úspěch a byl vysílán ve více než 90 zemích. Nyní přichází do Česka premiéra druhé řady. A s ní opět precizně dávkované napětí a nečekané zvraty.

Boj o život cestujících i vysoká vládní hra

V nové sérii vše začíná u mladé syrské bojovnice June al-Baqee. Ta je na rok odsouzena i přesto, že v Sýrii bojovala proti Islámskému státu. Ale návratu k rodině se nedočká a po propuštění je unesena. O její zmizení se začne zajímat Philip Nørgaard, člen protiteroristické policejní skupiny. A když June vystopuje na trajektu do Švédska, opravdové drama začíná…

Moje země nikdy nevyplácí výkupné. Protože věří, že by pak víc lidí jako ty unášelo víc lidí jako já

Fikce? Ne tak úplně

Příběh seriálu je sice fiktivní, avšak postava June byla inspirována kontroverzní Joannou Palani. Mladá dánská žena s kurdskými kořeny opustila rodinu i univerzitu a skutečně odjela v roce 2012 bojovat proti ISIS. Později přišla o dánský pas.

Pohlcující zážitek

Uvěřitelnost seriálu nedodává jen inspirace reálnými událostmi. Veškeré záběry jsou totiž natočeny na skutečných lokacích a vybroušeny režisérem Christianem E. Christiansenem, který byl v roce 2007 za svůj krátký film Om Natten nominován na Oscara. „Mým cílem je přinést do obýváků drsnou akci a zároveň přitom upozornit na alarmující trend v současné společnosti,“ říká Christiansen.

Pokud milujete thrillery a zaujal vás například seriál Nelegální, druhá série Rukojmí ve tmě vás rozhodně nezklame. Uvidíte ji exkluzivně na stanici Skylink 7 a ve videotéce Skylink Live TV. Skylink Live TV nabízí také kompletní první řadu, ve které maskovaní zločinci unesou metro.

Johannes Lassen

Policistu Philipa Nørgaarda ztvárnil dánský herec Johannes Lassen, známý třeba z filmu Vzkaz v láhvi natočeném podle bestselleru Jussiho Adlera-Olsena. Pro roli Nørgaarda dokonce tři měsíce trénoval s dánskými speciálními jednotkami.

Rukojmí ve tmě II

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Christian E. Christiansen, Mogens Hagedorn… 

Scénář Jesper Bernt, Per Daumiller…

Obsazení Johannes Lassen, Yasmin Mahmoud, Ola Rapace, Avi Sivandi, Anis Alobaidi, Sebastian Bull Sarning, Helle Fagralid, Henning Jensen, Alexandre Willaume…

V ČESKÉM ZNĚNÍ Oldřich Hajlich, Martina Kechnerová, Pavel Vondrák, Petr Neskusil, Marek Libert, Martin Zahálka, Pavel Rímský, Bohdan Tůma, Martina Šťastná…

Délka 8 × 45 min.

středa 8. 9.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC