Film / seriál

Noční můra v metru

Rukojmí ve tmě – dánský dramatický seriál

Pokud nebudou splněny požadavky únosců, rukojmí jeden po druhém zemřou. V seriálové novince z Dánska.

Měl to být obyčejný den. Jenže život patnácti cestujících v metru se během okamžiku převrátí vzhůru nohama – stanou se rukojmími a od té chvíle je trápí jediná myšlenka: „Zemřu?“ Odpověď hledá napínavý seriál Rukojmí ve tmě, který uvede Skylink 7.

Inspirováno skutečností 

Rukojmí ve tmě nejsou jen další fikcí. Tvůrci spolupracovali s reálnou obětí únosu a příběh jedné z hlavních postav je tak inspirován skutečností. Díky zkušenostem člověka, který přežil únos ISIS, se seriál pokouší autenticky zachytit příběh postavený na čím dál beznadějnějším vyjednávání o propuštění nevinných lidí. Chce také ukázat, jaký psychologický dopad tato situace na rukojmí má.

Moje země neplatí výkupné za rukojmí

Strach v přímém přenosu

Jedním z nejděsivějších prvků zadržení rukojmích je, že jde o zločin, který často trvá dlouho, což vede k vytvoření vztahu mezi zločincem a obětí. Na toto drama se seriál Rukojmí ve tmě dívá zevnitř i z vnějšku. Z pozice únosců i z pozice rukojmích. Sleduje práci policie a tajných služeb, vyjednávání s únosci. Všímá si politických tlaků, ukazuje rodiny obětí…

Nový dánský seriál uvede premiérově stanice Skylink 7. Epizody budou dostupné bezplatně pro všechny zákazníky Skylinku také ve videotéce Skylink Live TV.

Paprika Steen

Roli moderátorky a reportérky si v seriálu zahrála dánská herečka a režisérka Paprika Steen. Herectví se začala věnovat už na střední škole, ale na akademii se musela hlásit třináctkrát, než ji přijali. Spolupracovala s významnými dánskými tvůrci. Objevila se ve filmech Larse von Triera Idioti (1998) nebo Thomase Vinterberga Rodinná oslava (1998).

Rukojmí ve tmě

Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Christian E. Christiansen

Scénář Adam Price a Søren Sveistrup

Obsazení Johannes Lassen, Sara Hjort Ditlevsen, Paprika Steen, Alexandre Willaume, Peder Thomas Pedersen, Flemming Enevold

Délka 8 × 60 min.

pátek 2. 4.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC