Film / seriál

Představujeme stanici: Cinemax

Představujeme stanici: Cinemax

Stanice, která nabízí ten nejlepší výběr ze světové kinematografie pro celou rodinu, v posledních letech produkuje i výborné vlastní seriály.

Cinemax původně vznikl jen jako jakési odkladiště filmů a seriálů, které byly premiérově promítané na jeho sesterské stanici HBO. Postupně se ale vyprofiloval jako samostatný kanál, který má svá specifika. Jedním z nich je, že v programu si přijde na své úplně každý bez ohledu na věk, pohlaví nebo preferovaný žánr. Každou neděli na něm diváci mohou vidět premiéru filmu, v sobotu zase premiéru seriálu. Středy jsou vyhrazeny oceňovaným dramatům a thrillerům. Co se týká vlastní produkce, mezi nejúspěšnější seriály Cinemaxu v posledních letech patří Banshee. Dramatický seriál má neobvyklou zápletku – bývalý trestanec se neuvěřitelnou shodou okolností stane šerifem ve venkovském amišském městečku prolezlém zločinem a korupcí.

Dalším velmi úspěšným a oceňovaným seriálem z produkce Cinemaxu je Knick: Doktoři bez hranic, v jehož hlavní roli se představuje hollywoodský herec Clive Owen. V newyorské nemocnici Knickerbocker Hospital na začátku dvacátého století pracovali pokrokoví lékaři, kteří se jako první snažili léčit dosud nevyléčitelné nemoci, operovat dosud nevyzkoušenými postupy a jejich nasazení si samozřejmě vybíralo svou daň v jejich osobních životech. Dramatický seriál režíroval oscarový režisér Steven Soderbergh a Clive Owen v roli doktora Thackeryho předvádí svůj životní výkon.

Premiéry Cinemaxu na Skylinku

Film / seriál
Foto Cinemax
Cinemax pátek 1. 9. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC