Film / seriál

Král Petr I.

Srbský životopisný film Král Petr I.

Fantastický srbský film o začátku první světové. Levnější než Hollywood, ale o to pravdivější a mrazivější. Vojín Ryan bez americké pompy.

Přišlo to tak nějak odnikud. Najednou se vynořil film od režiséra Petara Ristovskiho, kterého nikdo pořádně neznal, film, který obratem zajistil, že ho už znát budeme. Zvláště ti z nás, kteří jsou fanoušky podobných historických témat. Projekt totiž přináší správnou dávku lidského heroismu, je dlouhý a detaily nešetří. Proto do kin šla o půl hodiny zkrácená verze, která film dělá lehce stravitelným i pro ty, kterým je podobná tematika cizí. Srbské filmy obecně se za hranice tak často nedostávají a když, tak se jedná o Srpski film, který tamější kinematografii přinesl spíše nemravnou reputaci. Tak jako tak, jejich filmy v sobě nesou tu neklidnou, drsnou příchuť, na kterou jsou Amerika a západ Evropy příliš měkcí. Tak se do toho pusťte, ať už jste nadšenci válečné historie, nebo prostě máte rádi zajímavé projekty.

Král Petr I.

Film / seriál
Foto Cinemax

Režie Petar Ristovski

Obsazení Lazar Ristovski, Milan Kolak, Danica Ristovski, Ivan Vujović, Aleksandar Vučković, Marko Todorović, Marko Baćović

Délka 85 min.

Rok 2018

Cinemax neděle 22. 11. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC