Film / seriál

Klasika ušitá na míru

Já už budu hodný, dědečku! – česká komedie

Legendární komedie s pohádkovým motivem těží především z talentu Miloše Kopeckého. Chybělo ale málo a film vůbec nevznikl.

Petr Schulhoff touto komedií splnil Miloši Kopeckému jeho velké přání – zahrát si nesnesitelně ješitného, arogantního cholerika. Napsal pro něj postavu herce Theodora Bergnera, jehož jediným potěšením je zesměšňovat a urážet lidi kolem sebe. Tedy do okamžiku, kdy potká ve vlaku kouzelného dědečka, který mu převrátí život vzhůru nohama.

Vzhůru nohama však bylo i natáčení. Roli Bergnerovy manželky měla původně dostat Stella Zázvorková. Kopecký ale tuto volbu kategoricky odmítl a vyhrožoval, že ve snímku hrát nebude. Důvodem bylo napětí, které tehdy mezi oběma bývalými partnery panovalo. Situace se uklidnila až poté, co Zázvorkovou nahradila Alena Vránová. Kromě zmíněného páru ve filmu září Ladislav Pešek, František Filipovský a v epizodní roli i Václav Lohniský, legendární představitel Hujera z filmu Marečku, podejte mi pero!.

Já už budu hodný, dědečku!

Film / seriál
Hodnocení FDB 74,5 % Hodnocení redakce
Foto Skylink 7

Režie Petr Schulhoff

Scénář Petr Schulhoff

Obsazení Miloš Kopecký, Alena Vránová, Ladislav Pešek, František Filipovský, Svatopluk Beneš, Miroslav Vydlák, Darja Hajská

Délka 86 min.

Rok 1978

sobota 9. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC