Film / seriál

Génius: Picasso

Génius: Picasso

„Existuje jen jedna cesta jak se stát umělcem – pracovat dnem i nocí.“ A jak se stát géniem?

Odpověď vám možná dá sám mistr všech mistrů, velký Pablo Picasso. Svých slov se držel a opravdu maloval ve dne v noci, ale jestli to byl jediný recept na jeho úspěch, těžko říct.

Jeden z nejkontroverznějších malířů 20. století ožívá ve zcela unikátním dokumentu, u něhož můžete zapomenout na výklady povolaných odborníků. National Geographic si po Albertu Einsteinovi bere na paškál další celosvětovou „celebritu“ a dokazuje, že umí mnohem víc než jen „přírodní obrázky“.

Dokument vypadá spíš jako excelentní hraný životopisný seriál. A aby také ne, když se role zralého Picassa ujal charismatický herec Antonio Banderas. A kým tedy Picasso byl? Především vášnivým mužem, který vedle malby bezmezně miloval ženy. Seriál je tak nejen o mistrovi samotném, ale také o jeho múzách (velmi často zároveň milenkách). Pozornosti tvůrců však neušly ani dobové souvislosti, takže vše je doplněno o historický kontext, který je ve 20. století více než barvitý.

Výpravný dokumentární seriál Génius: Picasso vás doslova uhrane! Možná pak pochopíte, proč chce každý mít „něco od velkého Picassa“.

Génius: Picasso

Film / seriál
Foto National Geographic
neděle 22. 4.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC