Film / seriál

Chvíle obyčejného štěstí

Italská komedie Chvíle obyčejného štěstí

Co byste dělali, kdybyste znali přesný čas své smrti? A co kdybyste zjistili, že vám do konce života zbývá jenom 92 minut? Italská festivalová komedie Chvíle obyčejného štěstí se touto otázkou zabývá a za svůj něžný přístup sbírá ceny.

Hlavní hrdina hořké komedie Paolo zemře při autonehodě, ale má jedinečnou příležitost. Od Smrti dostane 92 minut na to, aby za svým životem udělal tečku. Jsou lidé, kteří by každou vteřinu prohýřili. Jiní by sepisovali dopisy na rozloučenou svým nejdražším, někdo by se dobře najedl, další by si zase užil poslední chvilky na toaletě. Paolo se ale rozhodne odpovědět na otázky, které mu celý život vrtaly hlavou. Neprotiřečí si Jóga a Raid? Opravdu světlo v lednici zhasne, když ji zavřeme? Proč první taxi v řadě není nikdy první? Proč je kladívko na rozbití skla v případě nebezpečí zavřené pod sklem? Věta typu: „Myslím na tebe pořád, ale ne každý den“. Je opravdu tak hezká? Na tyto i další otázky najdete odpověď v této něžné komedii o lidských tragédiích, zvídavých myslích a lásce, která neumí nebýt hořkosladká.

Chvíle obyčejného štěstí

Film / seriál
Foto Cinemax

Režie Daniele Luchetti

Obsazení Pierfrancesco Diliberto, Thony, Renato Carpentieri, Angelica Alleruzzo, Francesco Giammanco, Vincenzo Ferrera, Franz Santo Cantalupo

Délka 93 min.

Rok 2019

Cinemax čtvrtek 9. 7. Můj TV program Satelitní televize: HBO MaxPack a Komplet

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC