Film / seriál

O penězích a krvi


O penězích a krvi – kriminální minisérie

Kriminální thriller natočený na základě reálného příběhu. Když už máte dost a nemůžete přestat. 


Francouzsko-belgická kriminální minisérie z produkce CANAL+ Original vystavěná podle skutečnosti, režírovaná Xavierem Giannolim a Frédéricem Planchonem. Thriller rozebírá velký podvod s uhlíkovými emisními povolenkami z let 2008–2009, který začal ve Francii, nabral obřích rozměrů a rozrostl se i do dalších evropských států. Dvojice podvodníků z pařížské dělnické čtvrti a jeden vysoce postavený burzovní makléř se stali hlavními protagonisty této kauzy a dlouho unikali spravedlnosti. Tu zde zastupuje francouzský herec Vincent Lindon v roli vyšetřovatele Simona Weynachtera, který se snaží dostát právu a bojovat se zločinci.

Do obsazení seriálu bohužel zasáhla smutná událost. Herec Gaspard Ulliel, který byl původně vybrán do role byznysmena Jérôme Attiase a již začal točit, měl vážný úraz během lyžování, jemuž podlehl. Filmování se zastavilo a přemýšlelo se, zda pokračovat. Nakonec produkce našla adekvátní náhradu v Nielsu Schneiderovi, mimochodem českým divákům známém z posledního filmu Woodyho Allena Zásah štěstím, a filmování se opět rozběhlo. Minisérie měla světovou premiéru na filmovém festivalu v Benátkách v roce 2023. 

O penězích a krvi


Film / seriál
Hodnocení redakce
Foto CANAL+

Režie  Xavier Giannoli

Obsazení Vincent Lindon, Niels Schneider, Ramzy Bedia, Judith Chemla, Olga Kurylenko, David Ayala, Yvan Attal, André Marcon, Matthias Jacquin, Victoire Du Bois ...

Délka 12 x 49–52 min.

Satelitní televize: Skylink Live TV

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC