Dokument

Diana osobně

Diana osobně

Patřila k nejfotografovanějším ženám světa a stala se vzorem pro nespočet z nich. Dlouho však nikdo netušil, že život princezny není žádná idyla a že se za zdmi Kensingtonského paláce odehrává drama.

Princezna Diana byla opravdovou princeznou lidských srdcí a její angažmá v charitě nepředstavovalo jen hru pro média. Chtěla pomáhat, být druhým lidem nějak užitečná, jenže podobnou pomoc občas potřebovala sama. Ještě na začátku roku 1991 nikdo netušil, že slavný korunní pár spolu příliš nevychází. Diana s Charlesem na veřejnosti vystupovali stále stejně – on byl distingovaný, ona působila plaše a křehce. Nikoho tenkrát nenapadlo, že se schyluje ke královskému dramatu, které skončí rozvodem.

V té době v naprostém utajení pracoval novinář Andrew Morton na knize, jež měla být pravdivým obrazem života princezny z Walesu. Tehdy také požádal svého blízkého přítele, aby s „Lady Di“ natočil několik velmi otevřených rozhovorů o jejím soukromém manželském životě. National Geographic tak uvádí unikátní dokument o ženě, kterou sice milovali lidé po celém světě, zároveň však o ní nevěděli téměř nic. Dokumentem vás bude provázet sama princezna prostřednictvím doposud nezveřejněných či málo známých nahrávek. Budete mít možnost vrátit se do doby, kdy prožívala jedno z nejtěžších období ve svém životě a kdy se musela rozhodnout, co je ochotná obětovat sobě, co rodině a co království. Emotivní dokument připomíná jednu z velkých žen 20. století.

Diana osobně

Dokument
Foto National Geographic
pondělí 13. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC