Sport

Zima na Eurosportu v plné parádě

Zima na Eurosportu v plné parádě

Zimní sezona startuje na Eurosportu i v letošním roce již koncem října úvodním závodem Světového poháru v alpském lyžování v Söldenu.

Od konce října po celou zimní sezonu se Eurosport – stejně jako v minulých letech – stává oblíbenou destinací pro fanoušky zimních sportů.

Před bitvami na svazích

Startu Světového poháru v alpském lyžování se nemůže dočkat hlavní lyžařský komentátor Eurosportu Dominik Kárník, který poprvé komentoval již v roce 2006 ze ZOH v Turíně: „Odpověď nemůže být jiná, nejvíce se těším na Ester Ledeckou, doufám, že do nadcházející sezony vlétne stejně naplno, jako končila tu loňskou, ozdobenou olympijskými medailemi. Věřím, že bude přinášet radost nejen nám komentátorům, ale samozřejmě i všem divákům. Jsem hodně zvědavý na lyžařskou ikonu Lindsey Vonn, zda potvrdí, že ještě nepatří, jak se říká, do starého železa, a zda dokáže konkurovat mladším a hladovým závodnicím. Mezi muži by se měli ve svěťáku posouvat výše a výše mladí čeští reprezentanti Jan Zabystřan a Filip Forejtek, otázkou je, jak na tom bude zdravotně Kryštof Krýzl, zda se objeví již v Söldenu. A nezapomínejme na tolik nadějnou slovenskou slalomářku Petru Vlhovou, která nepochybně touží přiblížit se výkonům Mikaely Shiffrin.“

Zima se vším všudy

Diváci si mohou užívat nejpopulárnějších zimních sportů po celou zimu až do jarních finále světových pohárů, celkově tisíce a tisíce hodin živého vysílání. Eurosport podobně jako v minulých letech nabídne kompletní program světových pohárů ve všech nejpopulárnějších zimních sportech – nejen alpské lyžování, ale i biatlon, skoky na lyžích a běh na lyžích. Nebudou chybět ani přenosy ze Světového poháru ve snowboardingu, v němž obhajuje prvenství Ester Ledecká. Stanice bude nadále přinášet i nejvýznamnější závody ze světa krasobruslení.

Kam kráčíš, český biatlone?

Jedním z vrcholů zimy bude Světový pohár v biatlonu. Dlouholetý biatlonový komentátor Michal Šíma očekává „novou“ sezonu: „Nová biatlonová sezóna bude opravdu nová. Především se ukáže, co udělá s výkonností ženského týmu, ale vlastně s celým prostředím českého biatlonu, nástup norského trenéra Egila Gjellanda. Český biatlon si, i přes obrovský boom v poslední době, zachovával tak trochu image rodinného sportu. Nástup respektované osobnosti z Norska bude jistě zajímavým vnějším impulsem. Čeká se, jaká bude forma a také zdraví českých závodnic a možná budeme příjemně překvapeni.“

Eurosport vlastní práva na vysílání zimních sportů až do konce sezóny 2020–21 (smlouva se společností Infront Sports & Media). Fanoušci alpského lyžování, ale i dalších zimních sportů si tak své oblíbené sportovce mohou užívat i v následujících letech.

Světové poháry na Eurosportu

  • alpské lyžování od 28. října
  • biatlon od 2. prosince
  • skoky na lyžích od 18. listopadu
  • běh na lyžích od 24. listopadu
  • snowboarding od 3. listopadu

Zima na Eurosportu

Sport
Foto GETTY IMAGES
neděle 28. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC