Sport

Zakažte Haalanda!

Premier League – pořady o sportu

Nejméně nebezpečná je bestie jménem Erling Haaland v zápasech, ve kterých vůbec nenastoupí. Asi to měli na mysli autoři žertovné petice dožadující se zákazu startu norského útočníka v zápasech Premier League s odůvodněním, že jde o robota. Petice už nasbírala stovky tisíc podpisů.

Jakmile ve Spojeném království jakákoli petiční akce nasbírá alespoň 100 000 podpisů, měla by se danouagendou zabývat Dolní sněmovna. To se v tomto případě nestane, jakkoli se fotbal na londýnské parlamentní půdě už v minulosti opakovaně řešil.

Pochybnosti o tom, zda je Haaland vůbec z této planety, jsou při pohledu na jeho letošní statistiky v nejvyšší anglické soutěži plně na místě. Myslí si to nejspíš i gólman FC Kodaň Kamil Grabara, který při zápase Ligy mistrů, v němž od norské příšery dvakrát inkasoval, směrem k Jacku Grealishovi utrousil, že „Haaland snad není lidská bytost.“ „To mi povídej,“ odvětil anglický reprezentační záložník.

Ostrovní komentátoři a statistici okamžitě začali řešit, kdy by tímto vražedným gólovým tempem mohla superstar Manchesteru City ohrozit nebo dokonce překonat historický rekord 260 zásahů v Premier League, který stále drží Alan Shearer. Nějak přitom zapomínají, že až do Norova příchodu do Anglie se tahle debata točila kolem Harryho Kanea. Ten má se svými bezmála 200 zásahy k Shearerově metě rozhodně blíž.

Ale současný fotbal je přesně takový. Pomíjivý a nevděčný. Potřebuje plynulý přísun nových hrdinů, nových supermanů. Jasně, éra Messiho s Ronaldem byla fajn, ale co tam máte dál „na skladě?“ Erling Haaland je naprosto mimořádný zjev a i svým vzhledem a chováním má nakročeno k tomu, aby se stal globální hvězdou. Má jen smůlu, že hraje za norskou reprezentaci, se kterou zatím asi velkou díru na mezinárodních turnajích neudělá. V Premier League ho ale snad na obrazovkách Canal+ Sport uvidíme dosyta! 

Premier League

Sport
Foto Getty Images
pondělí 31. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC