Sport

UFC 245 Usman vs. Covington

UFC 245 Usman vs. Covington

Již 3. adventní neděli, tedy 15. prosince, se fanoušci bojových sportů mohou těšit na UFC 245 na Nova Sport 2. Zde se odehrají hned tři zápasy o tituly v různých vahách. Jako hlavní tahák se chystá souboj mezi současným šampionem ve velterové váze Kamaru Usmanem a bývalým dočasným držitelem titulu Colbym Covingtonem.

Očekávané UFC 245 pro mnoho fanoušků skrývá naději na zlepšení dojmu po předchozím UFC 244, které po sobě zanechalo určitou pachuť zklamání. Po velice dobře zvládnutém hecování a plánech, které předcházely zápasu Natea Diaze a Jorge Masvidala, přišlo poněkud rozporuplné ukončení zápasu kvůli tržné ráně nad okem Natea Diaze.

Oba zápasníci se potom bezprostředně nechali slyšet, že zápas se bude opakovat. Masvidal dokonce prohlásil: „Pojďme to zopakovat. Nerad opouštím ring, když je soupeř při vědomí. Existuje jen jeden způsob, jak to udělat, a to pořádně ho pokřtít. Natea jsem nemohl pokřtít.“ Diaz pochopitelně není proti, konec konců potřebuje dokázat, že je skutečně „Baddest Mothefucker“, jak o sobě před zápasem prohlásil.

Usman se chystá na první obhajobu titulu ve welterové váze. Ten v březnu získal dominantním způsobem od Tyrona Woodleyho, a zároveň vyhrál 14 přímých soubojů vedoucích k UFC 245. Na druhé straně oktagonu bude stát vítěz sedmi zápasů v řadě, mezi nimi i výhry nad Robbiem Lawlerem a Rafaelem Dos Anjosem. Covington plánuje potvrdit všechna svá provokativní prohlášení a z Los Angeles si přivézt titul. Celý zápas tak přitahuje spoustu pozornosti a fanouškům nezbývá než doufat, že zápas skončí definitivnějším způsobem, než hlavní tahák předchozího UFC 244.

I další dva zápasy, které budou k vidění přímo před hlavním tahákem, stojí za to. Jedná se totiž shodou okolností také o souboje o titul. Konkrétně o titul v pérové váze v podání Hollowaye a Volkanovskiho a ženské bantamové váze, kde se ukáží Nunes a de Randamie. Obě dámská jména slibují, že bude určitě o co stát. Mají za sebou totiž devět, respektive sedm výher v řadě. Poslední prohra, kterou de Randamie utrpěla, navíc přišla právě z loktů Nunes v roce 2013. Obě dámy si tedy určitě mají co vysvětlovat.

Holloway, původně z Havaje, vítěz čtrnácti zápasů v řadě v pérové váze, drží titul v rámci UFC od prosince 2016 a doufá, že oslaví své třetí výročí jako šampion. To se mu pochopitelně bude snažit zkazit Volkanovski, jehož pozoruhodný sedmnáctizápasový výherní tah zahrnuje sedm vítězství v UFC a vítězství nad Chadem Mendesem a Jose Aldem.

UFC Fight Night

O celý týden dříve než očekávané UFC 245, 8. prosince, se chystá Fight Night, která představí souboj v těžké váze v podání Overeem vs. Rozenstruik. V našich zeměpisných šířkách se ale o poznání více diváků těší na předzápas, který se odehraje již 7. prosince. V něm se utkají Muradov a Smith. Fanouškům není třeba vysvětlovat, že Muradov je uzbecko-český bojovník. Je tak jediným zástupcem bývalé federace v prestižním UFC. Zároveň je jediným bojovníkem MMA v známé a neméně kontroverzní stáji boxera Floyda Mayweathera.

UFC 245

Sport
Foto Profimedia.cz
sobota 7. 12.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC