Sport

Startuje nová sezona v alpském lyžování

Startuje nová sezona v alpském lyžování

Eurosport je tradičně domovem zimních sportů. Zimní sezona startuje prvním závodem Světového poháru v alpském lyžování již 26. října, kdy se na trať obřího slalomu v Söldenu postaví ženská světová špička. O den později přijde na řadu první obří slalom mužů.

Od konce října po celou zimní sezonu se Eurosport – stejně jako v minulých letech – stává povinnou destinací pro fanoušky alpského lyžování. Na start Světového poháru v alpském lyžování se těší oba zkušení lyžařští komentátoři Eurosportu Dominik Kárník a Eva Kurfürstová.

Bývalý juniorský reprezentant Dominik Kárník poprvé komentoval již v roce 2006 ze ZOH v Turíně, Eva Kurfürstová je trenérkou české ženské reprezentace a bývalou sedminásobnou mistryní ČR. Sama dvakrát startovala na zimních olympijských hrách v letech 2002 a 2006.

Dominik Kárník: „Blížící se sezona 2019–20 slibuje vyrovnané závody a dramatické bitvy o prvenství jak v jednotlivých disciplínách, tak v celkovém pořadí světového poháru. Nelze se netěšit na úžasné souboje mezi Mikaelou Shiffrinovou a neustále se zlepšující Petrou Vlhovou.

Slovenská reprezentantka dokázala již v minulé sezoně, jak obrovský krok udělala v obřím slalomu, navíc se ukazuje, že může pokukovat po bodech i v rychlostních disciplínách. V super-G má díky postavě a síle dokonce výraznější potenciál než Američanka. Rozhodně letos očekávejme vyrovnanější bitvu o celkové prvenství.

A na dramata se těšme i v závodech mužů. Nejvyrovnanější sezona za poslední dekádu čeká královskou disciplínu – sjezd. Neuvidíme sice hvězdu Aksela Lunda Svindala, který ukončil kariéru, ale obhájce Beat Feuz ze Švýcarska, Ital Dominik Paris a Nor Kjetil Jansrud slibují nádherné souboje o každé pořadí a každý bod. Totéž platí o celkové klasifikaci světového poháru. Favority jsou Alexis Pinturault a Henrik Kristoffersen. Nebo se objeví nová superhvězda? To vše slibuje skvělou lyžařskou zábavu po celou zimu.“

Po obřích slalomech v Söldenu se seriál SP přesune do finského Levi a poté do zámoří do USA a Kanady. V prosinci se nejlepší lyžaři světa představí ve známých střediscích Val d'Isère, Val Gardena a Bormio. V lednu je na programu sjezd ve Wengenu na trati Lauberhorn, což je nejdelší sjezd pořádaný mezinárodní lyžařskou federací FIS, a také nejslavnější sjezd kalendáře světového poháru Hahnenkamm na legendární sjezdovce Streif. Závěr Světového poháru pojedou muži i ženy v italské Cortině d'Ampezzo předposlední březnový víkend.

Alpské lyžování je úžasný a napínavý sport. Nechte se vtáhnout do lyžařského dění a užívejte si společně s Eurosportem po pět měsíců Světový pohár v alpském lyžování.

Zimní sporty na eurosportu

Diváci Eurosportu si mohou po celou zimu vychutnávat nejen alpské lyžování, ale i další populární zimní sporty. A to až do jarních finále světových pohárů. Celkově jde o tisíce a tisíce hodin živého vysílání. Eurosport podobně jako v minulých letech nabídne kompletní program světových pohárů i v biatlonu, skocích na lyžích a běhu na lyžích. A nebojte se, nezapomíná ani na nejvýznamnější závody ze světa krasobruslení.

Světový pohár v alpském lyžování

Sport
Foto GETTY IMAGES
sobota 26. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC