Sport

Rok 2016 na Eurosportu

Eurosport

Během 25 let své existence se stal Eurosport synonymem živého sportovního vysílání. Nyní zve Eurosport sportovní fanoušky do nové kapitoly svého vysílání pod značkou Discovery. Nová identita Eurosportu se opírá o slogan, který se obrací právě k divákům: Fuel Your Passion (Rozpal svou vášeň).

Svým divákům bude Eurosport nadále nabízet úchvatné sportovní příběhy, neopakovatelné zážitky a souboje těch nejlepších sportovců světa. Na obrazovky Eurosportu se vracejí olympijské hry – společnost Discovery Communications získala od Mezinárodního olympijského výboru vysílací práva na OH v letech 2018–2024. Dohoda se týká i České republiky. A co bude Eurosport vysílat v roce 2016?

Cyklistika

Eurosportu se právem říká „Domov cyklistiky“, to je informace známá malým i velkým cyklistům. Eurosport bude tradičně vysílat všechny tři Grand Tour, tedy Giro d´Italia, Tour de France i Vueltu. Všechny etapy bude Eurosport vysílat živě, navíc před každou etapou i po ní se diváci mohou těšit na zajímavé postřehy a analýzy slavných osobností, například Grega LeMonda, i aktuální rozhovory s hrdiny etap těsně po dojetí. Eurosport ale vysílá dalších více než 40 závodů, diváci uvidí nejen tradiční jarní klasiky včetně Paříž – Roubaix a Milán – San Remo, ale také desítky kratších etapových závodů, například Eneco Tour. Seznam závodů se každým rokem rozšiřuje a s Eurosportem diváci zavítají i na závody do zemí a míst, o kterých bychom před několika lety hovořili jako o cyklisticky exotických, například do Číny, Ázerbájdžánu, Malajsie nebo až na sever Norska.

Motosport

Fanoušci motoristických sportů uvidí stejně jako v minulosti legendární závod 24 hodin LE MANS. Eurosport zachytí živě každou minutu závodu a po celý týden bude vysílat magazín Le Mans 24 minutes. Stejně jako v minulých letech nebude chybět Mistrovství světa cestovních vozů a Mistrovství světa superbiků. 

Zimní sporty

V roce 2016 nebudou chybět živé přenosy nejdůležitějších událostí ve všech zimních sportech. Eurosport tradičně vysílá kompletní programy světových pohárů v alpském lyžování, biatlonu, běhu na lyžích, skocích na lyžích, severské kombinaci, jízdě na saních, snowboardingu i akrobatickém lyžování. Navíc mistrovství světa v biatlonu, krasobruslení, jízdě na saních, rychlobruslení, letech na lyžích. 

Fotbal

Široké zastoupení bude mít na Eurosportu i fotbal. Největším tahákem je nejnavštěvovanější liga světa – Bundesliga. Bayern, Dortmund, Leverkusen, Schalke, Mönchengladbach, HSV a další. Každý hrací týden vysílá Eurosport pět zápasů Bundesligy. Na Eurosport Playeru bude navíc kompletní program každého kola. Na programu Eurosportu je i severoamerická Major League Soccer, kterou zaplavily evropské a jihoamerické hvězdy – Gerrard, Lampard, Pirlo, Drogba, Villa, Kaká. Od března do prosince vysílá Eurosport všechna kola základní části a kompletní program play-off. V pondělí a ve čtvrtek jsou na programu populární magazíny Eurogoals a Worldgoals – sestřihy nejlepších gólů, ligové soutěže v Evropě i v Jižní a Severní Americe, zajímavé dokumenty o nejlepších týmech i hráčích. 

Tenis

Eurosport bude sportovním fanouškům nadále zprostředkovávat tenisové Grand Slamy – Australian Open, French Open a US Open. Bývalá světová jednička Mats Wilander bude analyzovat největší zápasy v tradičním magazínu „Game, Set and Mats“ a připraví rozhovory s tenisovými hvězdami.Kouč Sereny Williamsové Patrick Mouratoglou vtáhne diváky do taktických a technických zákoutí tenisu v magazínu „The Coach“. Internetový přehrávač Eurosport Player navíc nabídne rozsáhlé vysílání ze všech kurtů, čímž se podstatně zvyšuje možnost sledovat české tenisty a tenistky. Kromě nabídky grandslamových turnajů vysílá Eurosport dalších 10 tenisových turnajů.

Atletika

Eurosport bude v roce 2016 vysílat atletické a plavecké šampionáty: ME v atletice, MS v halové atletice, ME v plaveckých sportech a MS v plavání v krátkém bazénu. Navíc šampionáty v kanoistice i veslování: ME ve vodním slalomu, ME v rychlostní kanoistice a ME ve veslování.
 
Sport
Foto Profimedia

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC