Sport

Kateřina Siniaková zve diváky na US Open

Kateřina Siniaková

Více než 20 hodin živého tenisového vysílání denně nabídne Eurosport z posledního grandslamu sezóny US Open. Na obou svých stanicích – Eurosport 1 HD a Eurosport 2 HD – bude US Open vysílat od 29. srpna do 11. září.

Každý den představí Eurosport nejen skvělé sportovní výkony, ale také analýzy a rozhovory tenisového experta Eurosportu Matse Wilandera. Eurosport bude vysílat zápasy z centrálního kurtu Arthura Ashe, ale i z řady dalších kurtů. Aby byl divácký zážitek z US Open co nejlepší a nejširší, zvolil Eurosport pro vysílání z centrálního kurtu tradiční flexibilní přístup s aktuálními vstupy, které diváky zavedou živě tam, kde je právě situace nejžhavější, tedy za klíčovými momenty. Vysílání Eurosportu startuje 29. srpna v 17 hodin živým přenosem na Eurosportu 2 HD a v 18 hodin na Eurosportu 1 HD. Ještě před startem si mohou tenisoví fanoušci vychutnat sestřih toho nejlepšího, co přinesl loňský ročník i letošní grandslamy Australian Open a French Open. Naši komentátoři se na US Open každoročně těší – mimo jiné i na zápasy v rámci takzvané night session a atmosféru, kterou dokážou diváci během nočních duelů udělat.

Rozhovor s Kateřinou Siniakovou

Před US Open jsme si povídali s talentovanou českou tenistkou Kateřinou Siniakovou. Rodačka z Hradce Králové (20 let) je na 75. místě žebříčku WTA a pátá mezi českými tenistkami. Na US Open bude startovat v hlavní soutěži podruhé.

US Open jste zažila už v juniorce a vyhrála jste s Barborou Krejčíkovou čtyřhru. Jaká je atmosféra na US Open?

Na US Open jsem startovala již několikrát a atmosféra je vždy super. I z toho důvodu, že fanoušci v USA berou tenis především jako zábavu. Ráda se tam vracím, moc se na US Open těším.

Měla jste příležitost zažít na US Open vyhecované night session?

To jsem ještě neměla. Ani jako hráčka, ani jako divačka. Mezi tenistkami se o night session nic mimořádného nepovídá, ale přece jen to bude něco zvláštního, s tou noční atmosférou.

Tenisový život znamená letiště – hotel – kurt – hotel – letiště atd. Měla jste možnost poznat blíže New York?

V New Yorku jsem byla již vícekrát, příležitostí tedy bylo několik, projít se, vidět turistická místa, byla jsem se podívat například i na Sochu svobody. New York se mi líbí.

S kým budete hrát čtyřhru na US Open letos? Mihly se Vám hlavou myšlenky na titul?

Budu hrát s Bárou Krejčíkovou. Ty myšlenky na titul… hráčka vždy myslí na nejvyšší příčky.

Mats Wilander je už řadu let tenisovým expertem Eurosportu. V případě nějakého většího vítězství na US Open můžete být hostem jeho show Game, Set and Mats…

Mats je hodně známá osobnost. Párkrát jsem ho potkala, ale osobně se neznáme. V televizi jsem několikrát jeho pořad Game, Set and Mats viděla, pokud bych byla pozvána, určitě ráda půjdu.

Kterou soupeřku byste brala do prvního kola?

To neřeším, i když Serenu Williamsovou bych do prvního kola nechtěla, to by nebyl dobrý los.

Na který zápas, na které vítězství byste vzpomněla, které Vás první napadne?

Zápas proti Petkovicové loni na trávě v Birminghamu. Porazila jsem hráčku z Top 20 a bylo to moje asi nejcennější vítězství. Navíc hodně těsné, vyhrála jsem v tie-breaku ve třetím setu, hodně si toho vítězství vážím, byl to pro mne takový superzápas.

Dvouhra má u Vás nepochybně přednost, ale… jaké to je – proti dvouhře – nastupovat s kolegyní, kamarádkou, hrát prostě týmově?

Baví mne hrát týmově, možná je to trochu jednodušší na psychiku, protože jsme na všechno dvě. Rozhodně hraji čtyřhru ráda.

Jaká je slečna Siniaková, když nehraje tenis? Jak často se stihnete vrátit domů do Hradce Králové? Byla jste na krásně zrekonstruované Bílé věži na Velkém náměstí?

Stejná, jako když tenis hraje. Když mám volno, jsem ráda s rodinou, užívám si chvil, kdy mohu být doma, občas zajdu někam s kamarádkami, do kina, do kavárny. Čím častěji se domů mohu vrátit, tím jsem radši. Na Bílé věži jsem ale jako jediná z rodiny ještě nebyla. A asi to během několika dní, které nyní trávím doma před odletem na americké turnaje, zase nestihnu. Škoda, když je hezké počasí, musí to být krásný výhled.

O jakém místě na světovém žebříčku sníte?

Určitě o prvním na světě, věřím, že na to mám, takže na sobě budu pracovat dále a dále, aby tomu tak nakonec bylo.

Co Vám tenis dal a co vzal?

Díky tenisu mám fajn život, mohu cestovat, podívat se do dalekých míst, hrozně si té příležitosti a takového života vážím. Nejhorší – pokud se to tak dá říct – je na tenisu to, kolik bere času. Spoustu času. Takže jsou věci, které nestíhám.
 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

US Open

Sport
Foto Profimedia.cz
pondělí 29. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC