Sport

Fotbal: Kdo má šance v Bundeslize

Bundesliga

Německý fotbal je v posledních letech hodně soustředěný na Bayern Mnichov. Tento megaklub by mohl hrát na mistrovství světa jako „nároďák” a asi by to i stačilo. Které hvězdy máme sledovat v jedné ze tří nejlepších lig na světě?

Nejsilnější Bayern Mnichov

Bavorský velkoklub je vždy zárukou fotbalové pastvy pro oči. Bývalý trenér Barcelony Pep Guardiola letos už sice nemůže spoléhat na dlouholetou oporu v záloze Bastiana Schweinsteigera, který odešel zkoušet štěstí v Manchesteru United. Fanoušci ale nemusí truchlit. Jeho nástupce se jmenuje Arturo Vidal z Juventusu. Kdyby se mu v průběhu sezony nedařilo, asi to pro Bayern nebude velký problém. Na tuto pozici mohou kdykoli naskočit taková esa jako Phillip Lahm, Thiago nebo španělský šampion Xabi Alonso.
 
Které hvězdy doporučujeme letos sledovat: Neuer / Robben / Lewandowski / Costa / Vidal
 

Šlape na paty Borussia Dortmund

Slavní žlutočerní po loňské nepovedené sezoně svým kádrem zatřásli jen neznatelně, zato na trenérském postu provedli zásadní změnu. Místo Jurgena Kloppa zaujal Thomas Tuchel, což týmu evidentně pomohlo, protože se drží na druhém místě tabulky těsně za Bayernem. V sestavě už nenajdeme dlouholetého kapitána Sebastiana Kehla, který se rozhodl ukončit kariéru. V otázce defenzívních štítů ale problém nemusí nastat. Do klubu zamířila posila z Leverkusenu jménem Gonzalo Castro.
 
Které hvězdy doporučujeme letos sledovat: Catstro / Weigl / Reus
 

Černý kůň Wolfsburg

Automobiloví vlci se už nemusí bát o své sebevědomí. Vždyť ví, že dokážou porazit Bayern. A třeba vyhrát Superpohár. Wolfburští borci patrně letos ligu ještě nevyhrají, ale se svým stabilním kádrem jsou schopni postoupit do evropských soutěží a hrát Batmanovi aspoň Robina. Škoda, že Vlci přišli o belgickou hvězdu Kevina De Bruyna, který po létě posílil britský Manchester City.

Které hvězdy doporučujeme letos sledovat: cruse / Rodriguez

Bundesliga

Sport
Foto Profimedia.cz
sobota 26. 12.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC