Sport

Formule 1: Sport1 a Sport2 HD odhaluje komentátorský tým

Formule 1

Sezona 2015 Formule 1 je už za dveřmi a po několikaměsíční zimní pauze přichází exkluzivně od půlky března na sportovních stanicích Sport1 a Sport2 HD. Společnost AMC Networks International Central Europe, získala práva na dobu tří let.

Hlavním benefitem nové sezony F1 bude možnost sledovat všechny tréninky, kvalifikace a závody v HD kvalitě. Novinkou pro letošní ročník Formule 1 bude také podrobná profesní analýza, a to přímo ve studiu a on-site reportér, který přinese to nejžhavější z většiny Velkých cen. Fanouška sportu nasáklého benzínem čeká pro letošní sezonu mnoho novinek. Více o F1 na Sport1 a Sport2 HD zde.
 

Česky i slovensky

Diváci jistě ocení i sestavení komentátorského týmu. Český a slovenský fanoušek se může těšit na komentáře a analýzy ve svém rodném jazyce. Moderátorem studia a hlavním komentátorem pro Českou republiku se stane Tomáš Richtr, profesionál s mnohaletými zkušenostmi. Velkým benefitem pro fanouška Formule 1 se stane profesionální analýza přímo ve studiu, kterou zastřeší za Českou republiku Jan Charouz a pro slovenské diváky Štefan Rosina. O komentář závodů v českém jazyce se postará již zmiňovaný Tomáš Richtr a se slovenským komentářem přijde Štefan Eisele. Součástí týmu je i Ondřej Voršilka, on-site reportér, který přinese ty nejžhavější novinky přímo z místa dění závodů.
 
Všichni komentátoři budou zároveň aktivně a pravidelně reagovat na divácké dotazy na facebooku SportTV a blogu Sport1 a Sport2 HD na webu www.sport1tv.cz. S železnou pravidelností se s diváky podělí také o svůj pohled na Formuli 1, přinesou odbornou analýzu a zodpoví všechny dotazy.
 

Kdo bude komentovat?

Tomáš Richtr
Hlavní (studiový) moderátor a komentátor 
Tomáš Richtr se Formuli 1 začal profesně věnovat v roce 1998 přispíváním na nově vznikající zpravodajské weby. Jeho zájem se soustředil nejen na dění na samotné závodní dráze, ale i na zákulisí a organizační události s ním spojené.
 
Jan Charouz
Studiový analytik, spolumoderátor
Jan začal závodní kariéru v sedmi letech na motokárách třídy Comer 80, v níž závodil pět let. V roce 2000 přestoupil do třídy ICA-J a ve své druhé sezoně získal třetí místo v mezinárodním šampionátu České republiky. V roce 2002 závodil ve třídě Ford Fiesta v Mezinárodním mistrovství České republiky v závodech automobilů na okruzích. Společně s Erikem Janišem skončili první a stali se nejmladšími mistry v historii šampionátu. Jan Charouz za svou kariéru nasbíral velké množství titulů a vítězství a získal i cenu FIA Talent roku.
 
Štefan Rosina
Studiový analytik, spolukomentátor
Štefan byl jedním z nejúspěšnějších závodních jezdců Slovenska, v seriálu MS Porsche Cup odjezdil kompletních sedm sezon na okruzích, kde se jezdily závody Formule 1. Jeho nejlepším výsledkem v kariéře byla bronzová pozice v celkovém hodnocení šampionátu v roce 2009 za tým Walter Lechner Racing.
 
Štefan Eisele
Komentátor 
Třicetiletý zkušený redaktor sportovního zpravodajství odchovaný na nezapomenutelných soubojích Häkkinena se Schumacherem přinese zcela jistě zasvěcený pohled na závody Formule 1, sleduje je ostatně více než 18 let. Současnou éru F1 navíc považuje za to nejzajímavější období. Dva poslední ročníky spolukomentoval F1 na slovenské televizi a vedl některé přímé přenosy a hodinové studio před začátkem Velkých cen.
 
Ondřej Voršilka
On-site redaktor
Ostřílený redaktor se specializací na motosport, který působí na Sport1 a Sport2 HD již několik let, přinese fanouškům burácejících motorů ty nejžhavější novinky přímo z místa dění Velké ceny. Spolu s Ondřejem nahlédnete pod pokličku Formule 1 a to rovnou z první řady.

 

Formule 1

Sport
Foto Profimedia.cz
neděle 22. 3.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC