Sport

Formule 1 2018: Ferrari  vs. Mercedes

Formule 1 2018: Ferrari  vs. Mercedes

Letošní sezona Formule 1 je ve znamení souboje mezi Mercedesem a Ferrari. Slavná italská značka v nové éře F1 ještě takhle silná nebyla a konečně by chtěla ukončit nadvládu Stříbrných šípů. Do zákulisí jednoho z nejsledovanějších sportů na planetě můžete nahlédnout na televizní stanici Sport5!

Formule 1 má miliony fanoušků po celém světě. Česká republika není výjimkou. Na sportovní televizní stanici Sport5 mají tuzemští příznivci rychlých monopostů možnost každý pátek sledovat magazín plný zajímavostí a informací ze světa královny motorsportu Inside Line. Ten se po celý ročník 2018 věnuje aktuálnímu dění ve Formuli 1. A letošní sezona je zatím velmi napínavá. V posledních čtyřech letech neměl konkurenci Mercedes, který opanoval pohár konstruktérů i pořadí jezdců čtyřikrát za sebou.

Nadvládu německé stáje chtěli před sezonou ukončit minimálně Ferrari a Red Bull. Prvnímu jmenovanému týmu se to zatím celkem daří a Sebastian Vettel s Lewisem Hamiltonem se perou o vedení v šampionátu. Pokud by se na konci roku stal jeden z nich mistrem světa, vyrovnal by v počtu titulů legendárního Argentince Juana Manuela Fangia. Víc jich má pouze fenomenální Michael Schumacher, který dokázal vyhrát sedmkrát. 

Tři vítězství z prvních deseti závodů, tedy stejně jako Mercedes, dosáhl také Red Bull Racing a je po Ferrari a Mercedesu třetí nejsilnější stájí. Nejvyrovnanějším týmem ve středu startovního pole je Renault. Francouzi totiž bodovali v devíti z prvních deseti závodů. Primárním cílem Renaultu je, aby se do roku 2020 stal vrcholným týmem. Loni skončil v poháru konstruktérů na šestém místě a v letošní sezoně by si mohl polepšit. Naopak velmi nepovedený ročník prožívají v McLarenu. Stáj na závodních okruzích nedosahuje očekávané výkonnosti, a proto před britskou Velkou cenou rezignoval závodní ředitel Eric Boullier. Ten skončil okamžitě a na výrobu, konstrukci a logistiku nově dohlíží provozní ředitel McLarenu Simon Roberts. Sportovním ředitelem byl jmenován vítěz Indy 500 Gil de Ferran. Andrea Stella se stal ředitelem výkonnosti zodpovědným za traťové činnosti. Za jeho povýšením prý stojí dobré vztahy s Fernandem Alonsem, se kterým ve Ferrari dvakrát slavil titul mistra světa. Podle Španěla s ním ale jeho příchod nikdo nekonzultoval. Jestli se McLaren během sezony ještě zvedne, odhalí zbylé závody. Ten nejbližší je na programu 26. srpna v Belgii. 

„Motorismus vždy patřil ke Sport5 a Formule 1 tak nesmí v našem programovém schématu chybět. Tým majitele Sport5 se účastní šampionátu Formule 2, který bývá součástí závodních víkendů Formule 1, a spolupracuje s Ferrari. Proto máme k formulím blízko. Formule 1 nejsou jen závody, a tak se snažíme divákům nabídnout i zajímavosti ze zákulisí,“ říká ředitel televizní stanice Sport5 Petr Schreier. Od září se totiž diváci Sport5 mohou těšit na další magazín z prostředí Formule 1 Fast Lane. Ten se bude věnovat životnímu stylu pilotů Formule 1.

Inside Line

Sport
Foto Profimedia.cz
středa 1. 8.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC