Sport

Eurosport šlape do pedálů

Eurosport šlape do pedálů

Eurosportu se říká Domov cyklistiky (Home of Cycling) a fanoušci té silniční zde budou i v roce 2019 opravdu jako doma. 

Eurosport bude letos vysílat přibližně šest desítek silničních cyklistických závodů, jejich seznam se každým rokem rozšiřuje. Už v lednu představila stanice poprvé v historii etapový závod Vuelta a San Juan z Argentiny, na němž se sešla výtečná konkurence v čele s Petrem Saganem, a kde odstartoval svůj návrat do profesionálního pelotonu Petr Vakoč.

Grand Tour tradičně komplet

V podobném duchu bude Eurosport pokračovat i v dalších měsících roku 2019. Představí téměř kompletní program všech závodů nejvyšší kategorie World Tour (je jich 38), ale i množství dalších cyklistických klání nejen z Evropy, ale i z Asie a Severní a Jižní Ameriky. Tradičně bude stanice vysílat všechny tři Grand Tour, tedy Giro d'Italia, Tour de France a Vueltu. Kompletní etapy nabídne divákům živě, navíc před každou etapou i po ní se diváci mohou těšit na zajímavé postřehy, analýzy i aktuální emotivní rozhovory s jezdci těsně po finiši. To vše v magazínu Extra, v němž se představí mezinárodní expert Eurosportu Juan Antonio Flecha.

Na obrazovkách se opět objeví i pětka nejslavnějších klasik, tzv. Monumentů (některé z nich bude Eurosport vysílat od startu do cíle): Milán – San Remo, Okolo Flander, Paříž – Roubaix, Lutych – Bastogne – Lutych a Okolo Lombardie. Diváci uvidí i řadu kratších etapových závodů, například Tirreno – Adriatico, Okolo Baskicka, Okolo Kalifornie. Navíc desítky atraktivních jednodenních závodů, mj. Strade Bianche, Gent – Wevelgem a Amstel Gold Race.

Jak dopadnou Češi a Slováci?

Cyklističtí fanoušci budou mít na Eurosportu téměř po celý rok příležitost sledovat i špičky české a slovenské cyklistiky. Hlavní pozornost bude samozřejmě směřována na superstar Petera Sagana v řadách BORA-hansghrohe, ovšem stájovou slovenskou kolonii zastupují ještě starší z bratrů Saganů Juraj a pracovitý Erik Baška. Doplní je potom Čech Leopold König, u kterého je nicméně otázkou aktuální zdravotní stav. V přenosech se bude pravidelně objevovat Roman Kreuziger, který přestoupil do stáje Dimension Data, Zdeněk Štybar a Petr Vakoč se opět představí v dresu Deceuninck – Quick-Step, Jan Hirt pokračuje v barvách Astany. Nováčkem ve World Tour je Josef Černý, který přestoupil do stáje CCC. Další cyklisté budou oblékat dresy prokontinentálních stájí, jejichž zástupce také často vídáme v průběhu roku na televizních obrazovkách. Třeba Adam Ťoupalík už loni poprvé dosáhl na profesionální vítězství – vyhrál etapu Arktického závodu Norskem a bude i v roce 2019 jezdit za Corendon-Circus.

Cyklistiku budou i v letošním roce komentovat Štěpán Straka, Petr Nejedlý a Martin Hačecký, který k české skvadře na závěr dodává: „Vzrušující, máme se na co těšit, už aby to začalo. Jsem zvědav na výkony českých cyklistů, moc fandíme Petrovi Vakočovi v jeho návratu, snad uvidíme Zdeňka Štybara opět vpředu na Paříž – Roubaix, Roman Kreuziger pojede na celkovou klasifikaci na Tour de France, uvidíme, jak do profesionálního pelotonu vstoupí náš nejlepší junior Karel Vacek.“

I v roce 2019 se tedy mají (nejen) čeští cyklističtí fanoušci u obrazovek rozhodně na co těšit!

Cyklistika

Sport
Foto GETTY IMAGES
středa 6. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC