Sport

Eurosport domovem zimních sportů

Eurosport domovem zimních sportů

Od konce října po celou zimní sezonu je Eurosport – stejně jako v minulých letech – povinnou destinací pro fanoušky zimních sportů. Vyvrcholením sezony budou přenosy ze Zimních olympijských her 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu.

Zimní sezonu začínáme 28. října úvodním závodem Světového poháru v alpském lyžování, kdy se na trať obřího slalomu postaví ženská světová lyžařská špička. O den později přijde na řadu první obří slalom mužů.

Na start závodů Světového poháru v alpském lyžování se těší i hlavní lyžařský komentátor Eurosportu Dominik Kárník, který kdysi mezi juniory patřil do širšího reprezentačního výběru (první televizní přenos připravoval již v roce 2006 ze ZOH v Turíně): „Nejvíce se těším na další návrat Lindsey Vonnové po zranění, pro diváky je tato lyžařská ikona vždy velkým zážitkem. Jsem hodně zvědavý na českého reprezentanta Kryštofa Krýzla, který prožívá, na rozdíl od loňska, vydařenou přípravu na sezonu. Na Novém Zélandu a v Austrálii zajel výborné výsledky a věřím, že se posune v bodování Světového poháru nahoru. Doufám zároveň v širší zapojení našich mladých reprezentantů Jana Zabystřana a Filipa Forejtka. A nezapomínejme na slovenské slalomářky, které v minulé sezoně patřily k největším vyzývatelkám Mikaely Shiffrinové – Veroniku Velez-Zuzulovou a Petru Vlhovou.“ Kryštof Krýzl je před sezonou optimistický, vždyť během měsíčního pobytu na druhém konci světa se stal celkovým vítězem Australsko-novozélandského poháru.

Jsem spokojený, konkurence byla velmi kvalitní a jezdil jsem rychle. Absolvoval jsem jedenáct závodů, nejlepší výkon jsem podal ve druhém obřáku v Austrálii, v němž jsem dojel třetí a měl nejlepší čas druhého kola. V Söldenu budu mít vysoké startovní číslo, nic neočekávám, pojedu hop, nebo trop. Nemusím se ničím svazovat…
plánuje Kryštof Krýzl agresivní jízdu hned v úvodním závodu SP

Zimní vysílání Eurosportu bude tradičně pokrývat kompletní program Světových pohárů v nejpopulárnějších zimních sportech. Diváci Eurosportu tak mohou pravidelně sledovat nejen alpské lyžování, ale i biatlon, skoky na lyžích, běh na lyžích, krasobruslení, dále severskou kombinaci, akrobatické lyžování a snowboard. Skokanský SP odstartuje v polské Wisle 19. listopadu, SP v běhu na lyžích ve finském lyžařském středisku Ruka 24. listopadu a biatlonový SP 27. listopadu ve švédském Östersundu. Eurosport vysílá i sérii ISU Grand Prix v krasobruslení (od 20. října). Diváci se mohou těšit na tisíce hodin vysílání zimních sportů.

Eurosport bude zároveň před olympijskými hrami připravovat řadu zajímavých magazínů se zaměřením na zimní olympijské sporty. Pokračovat bude např. atraktivní seriál Chasing History s lyžařskou ikonou Lindsey Vonnovou, která umožňuje divákům exkluzivní a dosud nevídaný přístup do soukromí a míří za svým profesionálním cílem – překonat rekord v počtu vítězství ve SP a počtvrté startovat na OH. Dalším seriálem je Hall of Fame, jenž oživuje nejpamátnější příběhy olympijských her od Lillehammeru 1994 po Rio de Janeiro 2016.

První listopadový den to bude právě 100 dní do startu olympijských her v Pchjongčchangu a letošní zimní sezona na Eurosportu slibuje i díky OH mimořádnou podívanou. Eurosport připravuje pro své diváky originální obsah na všech platformách, takže nezmeškají nic podstatného z přípravy sportovců na olympijské hry ani ze samotných olympijských her, ať už se dívají na televizní obrazovky, streamují na mobilních telefonech, nebo sledují online prostřednictvím Eurosport Playeru.

Sezona zimních sportů

Sport
Foto GETTYIMAGES, archiv Kryštofa Krýzla
sobota 28. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC