Hudba a lifestyle

Z country princezny megahvězdou

Taylor Swift

Taylor Swift měla nakročeno k tomu, aby po celý život vystupovala s kytarou v ruce, kudrlinkami na hlavě a nevinnými country písničkami o první lásce. Jenže to by byla nuda. A tak se stala nejúspěšnější popovou zpěvačkou současnosti.

Blonďatá, dnes sedmadvacetiletá Taylor se narodila v Pensylvánii a ve čtrnácti letech se přestěhovala do Nashvillu, kde rozjela svou country-popovou kariéru. Podepsala smlouvu s vydavatelstvím a stala se nejmladší písničkářkou, která bez cizí pomoci napsala a otextovala píseň, jež se umístila na prvním místě hitparády Billboard Country Song. Vydala první eponymní album a v roce 2008 získala nominaci na cenu Grammy v kategorii Best New Artist.

Její druhé album Fearless už zaznamenalo celosvětový úspěch. Singl Love Story byl trhák a z Taylor se stávala více popová než country zpěvačka. Album vyhrálo celkem čtyři ceny Grammy, a Taylor tak opět pokořila rekord, stala se nejmladší zpěvačkou, která získala cenu za album roku. Další album proto na sebe nenechalo dlouho čekat a o rok později vyšlo s názvem Speak Now. Hned první týden po vydání se ho prodalo přes milion kusů. Následovalo roční turné a také vydání desky v roce 2012. Ta se jmenovala Red a z Taylor definitivně učinila popovou superhvězdu. Dosáhla na první příčku hitparády Billboard top 100 a vyprodala následné Red Tour v roce 2013. Hned o rok později vydala další desku s názvem 1989, což odkazuje k roku jejího narození, a tato zatím poslední deska se stala doslova přelomem v její kariéře. Definitivně se odpoutala od jakýchkoliv country prvků a její hudba se blíží spíše synthpopu. Fanoušky ale změna stylu vůbec neodradila, spíše naopak. Taylor s albem opět zabodovala na cenách Grammy a vydala z něj už šest singlů. Dalo by se říci, že její kariéra stále nabírá na obrátkách a přitom si lze jen těžko představit, že to v popularitě lze dotáhnout ještě dál.

Ke statusu nejlépe vydělávající zpěvačky světa Taylor navíc určitě nepomohla jen muzika, ale i její osobní život. Bulvár často hojně propírá její milostné románky s neméně slavnými muži a ona se tomu nebrání, naopak, v textech svých písní často odkazuje na své vztahy a vždy po vydání její desky se kritici a fanoušci hádají, o kterém milenci který text asi je. Taylor chodila s Harrym Stylesem z chlapecké skupiny One Direction, se zpěvákem Johnem Mayerem, kvůli kterému se rozkmotřila s kolegyní Katy Perry. V roce 2016 stihla dokonce dva vztahy, ten první s DJem Calvinem Harrisem a ten druhý s hercem Tomem Hiddlestonem.

Zpěvačka si velmi potrpí na prezentaci svého dokonalého světa na Instagramu, kam umisťuje fotografie toho, jak tráví čas se svou „partou“. Ta se skládá ze slavných hereček a modelek a dá se říci, že v Taylořině podání je její život takovým americkým snem. Muži o ní tvrdí, že je hysterka, ženy zase, že je mrcha. Jenže tahle vysoká štíhlá blondýna se vzhledem topmodelky a talentem na rozdávání si z toho nemusí vůbec nic dělat – miliony jejích prodaných desek svědčí o tom, že valná většina světa ji zbožňuje.

 
Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Taylor Swift na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
středa 1. 2.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC