Hudba a lifestyle

Ven za hudbou

Coldplay na koncertě
Skylink Live TV

Sledujte na Stingray iConcerts HD na skylink Live TV Sledovat

Někdy to člověk prostě chce zažít na vlastní kůži. I u nás se v létě konají hudební festivaly všech žánrů, proč se ale nevydat za hranice?

Na televizních obrazovkách lze sledovat aktuální klipy i koncertní vystoupení největších hvězd, festivalovou atmosféru ale televize přece jen nezprostředkuje beze zbytku. Vzhledem k tomu, že se přes léto pořád a všude něco děje, spojují mnozí cestování s návštěvou hudebního festivalu či chcete-li fesťák s cestováním. Sezóna se pomalu chýlí ke konci, tak se pojďme ohlédnout za nejzajímavějšími akcemi po celé Evropě – třeba se inspirujete pro příští léto.

S Gaudího architektonickými kreacemi, dobrým jídlem a krásnými plážemi patří Barcelona sama o sobě k turisticky nejvděčnějším evropským městům. O prvním červnovém víkendu se katalánská metropole navíc rozezní tím nejlepším z kvalitního popu, elektroniky i nezávislé hudby. Letos na Primavera Sound vystupovali například Radiohead, PJ Harvey nebo Suede. Do stejné, tedy nejvyšší festivalové ligy patří i Glastonbury, který se koná uprostřed malebného západoanglického venkova. V roce 1970 založený pětidenní festival dodnes žije z odkazu hippíků a atmosférou se podobá českému Trutnov Open Air Festivalu.

Mezi největší evropské hudební akce léta patří i festival v dánském Roskilde, kam se koncem června sjíždí na tři tisíce umělců z celého světa. A zpravidla o týden dříve se na samotné hraně kontinentu koná Secret Solstice, z řetězu utržená islandská oslava letního slunovratu. V paprscích půlnočního slunce se protancujete k ránu, kdy si odpočinete v geotermálních lázních postavených na zdejších gejzírech. V polovině srpna stojí za návštěvu i Helsinky, kde se koná festival Flow. Letos v areálu opuštěné továrny vystoupili mimo jiné Iggy Pop, Massive Attack nebo The Kills. Přes den si návštěvníci Flow mohou dopřávat plno nejdivočejších bio a veganských pochoutek a nad ránem dát finskou saunu.

Fanoušci elektronické hudby mívají koncem srpna dostaveníčko na akci Mysteryland poblíž Amsterdamu a kdo miluje jazz, měl by raději už teď začít šetřit na dvoutýdenní festival ve švýcarském Montreux s výhledem na Ženevské jezero. Mezinárodní věhlas si získal také Sziget, který se koná na ostrově uprostřed Budapešti, a především Exit v srbském Novém Sadě. Ten v roce 2000 založila parta studentů jako protivládní protest, a navzdory dokonalé produkci a letošní téměř dvě stě tisícové návštěvnosti si festival uchoval jedinečnou atmosféru. Ať už tedy někam příští léto vyrazíte či ne, záznamy živých vystoupení největších hvězd můžete v televizi sledovat po celý rok.

Více najdete v tabletovém magazínu, který je dostupný pro iOS a Android, nebo pro PC.

Koncerty na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
Stingray iConcerts HD čtvrtek 1. 9. Můj TV program Satelitní televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televize: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC