Hudba a lifestyle

Trhané maso z bůčku

Trhané maso z bůčku – kulinářský pořad

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience
2 kg vepřového bůčku
Suchá marináda
18 g soli
4 g mletého pepře 
3 hvězdičky badyánu
20 g cukru
15 g sladké papriky
4 g kajenského pepře
4 stroužky česneku
3 g sušeného rozmarýnu
100 ml oleje

Příprava
Nejprve smícháme všechna koření a prolisujeme česnek. Maso vykostíme, důkladně potřeme směsí koření, přidáme česnek, lehce ho zakápneme olejem a zabalíme do alobalu. Necháme marinovat přes noc v lednici. Chvilku to trvá, ale stojí to za to.

Marinované maso pečeme dlouho a při nízké teplotě, dokud se nebude rozpadat v rukou (80 °C, cca 10 hodin). Takto připravený bůček se skvěle hodí do sendviče, ale dá se použít také na pomazánku nebo přidat do těstovin.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 27. 6.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC