Hudba a lifestyle

Sexbomba a masový vrah v jednom

Sexbomba a masový vrah v jednom

Když se řekne jméno Brian Hugh Warner, pravděpodobně vám to nic neřekne. Jméno jeho alter ega, Marilyn Manson, však už zřejmě ano.

Marilyn Manson není jen pseudonym zpěváka, ale také jméno celé kapely. Její styl by se dal popsat jako neo glam rock či industriální metal. V názvu se prolíná symbolika dobra a zla – křestní jméno Marilyn si vypůjčili od legendární sexbomby Marilyn Monroe a příjmení od amerického sériového vraha Charlese Mansona.

Kapele i samotnému zpěvákovi přinesla nejvíc slávy dvě alba vydaná v devadesátých letech. Nemalý podíl na popularitě však nese i Mansonova image – je proslulý tím, že se stylizuje do genderově nevyhraněné osoby, používá nepřirozeně zabarvené kontaktní čočky, kovové zuby, mění barvu a sestřihy vlasů a celkově působí jako hororový démon. Stejnou tematiku mají i jeho texty a klipy. Vždy na hraně, explicitní, sexuálně zabarvené a hlavně hodně brutální. Brzy to budou moci na vlastní kůži poznat i čeští fanoušci – Manson se 19. 11. představí na koncertě v Praze.

Marilyn Manson na Skylinku

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
pátek 1. 9.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC