Hudba a lifestyle

Kachní prsa s jablky a arašídovým pyré

Kachní prsa s jablky a arašídovým pyré – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience
2 kachní prsa 
4 kyselá jablka
100 g rybízového džemu
1 lžička skořice
Sůl 
Pepř 
3 lžíce hnědého cukru 
2 lžíce pohankového medu
Arašídové pyré
4 vařené brambory (typ C)
1 lžíce arašídového másla
50 ml smetany

Příprava
Jablka oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, obalíme v cukru, skořici a vložíme do pekáče. 

Kachní prsa osolíme, opepříme a jemně nařízneme. Na rozpálené pánvi osmahneme kůží dolů dozlatova, necháme vychladnout a potřeme rybízovým džemem. Prsa poté položíme do pekáče na jablka a pečeme 12 minut v troubě vyhřáté na 220 °C. 

Mezitím si rozmačkáme uvařené brambory, přidáme k nim rozehřáté arašídové máslo se smetanou, promícháme a dochutíme solí. 

Upečená kachní prsa nakrájíme, zakápneme pohankovým medem a podáváme s jablky a arašídovým pyré.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 30. 5.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC