Hudba a lifestyle

Hovězí tatarák s lanýžovou majonézou, pažitkovým olejem a kyselými okurkami

Hovězí tatarák s lanýžovou majonézou – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Ingredience

Tatarák
500 g hovězí roštěné 
70 g nakládaných okurek
1 najemno nakrájená cibule
20 ml oleje
4 g soli
2 g pepře
Pažitkový olej
100 g pažitky
500 ml olivového oleje
Stroužek česneku
5 g soli
Lanýžová majonéza
1 l oleje
30 ml jablečného octa
4 vejce
15 g soli
20 g medu
50 ml lanýžového oleje

Příprava
Majonéza: Rozmixujeme si ocet, vejce a med. Poté pomalu přiléváme olej a mícháme, dokud vše nezhoustne. 

Pažitkový olej: Pažitku nasekáme nadrobno a smícháme s olivovým olejem, česnekem a solí. Vše rozmixujeme ručním mixérem a přecedíme přes jemné sítko. 

Tatarák: Maso rozemeleme a promícháme s nakrájenými nakládanými okurkami, cibulí, olejem a kořením. Připravené maso dáme na talíř, jemně zakápneme pažitkovým olejem a přidáme trošku majonézy. Servírujeme s čerstvě opečenými topinkami z bílého chleba.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 18. 4.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC