Hudba a lifestyle

Hovězí líčka dušená na pivu se špeclemi

Hovězí líčka dušená na pivu se špeclemi – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com.

Ingredience
4 lžíce másla
1 kg hovězích líček
Sůl a pepř
3 šalotky
2 mrkve
½ šálku mouky
1 plechovka piva
Vývar
½ lžičky sušeného tymiánu
2 bobkové listy
Dijonská hořčice
Nasekaná petrželka na ozdobu
Špecle
200 g pšeničné mouky
2 vejce
80–100 ml mléka
Zarovnaná lžička soli
Špetka muškátového oříšku
30 g másla

Doba přípravy
3,5 hodiny

Příprava jídla
Nejprve si připravíme špecle. Do mísy nasypeme mouku, přidáme špetku muškátového oříšku a sůl. Vytvoříme si důlek a do něj rozklepneme dvě vejce. Vidličkou smícháme s moukou, poté zalijeme mlékem a mícháme se zbytkem ingrediencí, dokud nevznikne pružná hmota.

Těsto dáme na vlhké prkénko a nožem vykrajujeme kousky. Jeden po druhém je vhazujeme do vroucí osolené vody. Vaříme minutu a scedíme. Špecle přendáme do mísy a smícháme s máslem.

Očištěná hovězí líčka nakrájíme na menší kousky a z každé strany opečeme na másle. Dáme do hrnce. Poté na stejné pánvi orestujeme nakrájenou mrkev a cibuli a přendáme k masu. Vše zalijeme pivem a vývarem. Přidáme bobkové listy a tymián. Vaříme 3 hodiny do změknutí. Podáváme se špeclemi.

Recept najdete v 11. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink.

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 3. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC