Hudba a lifestyle

Gratin dauphinois neboli francouzské zapékané brambory

Gratin dauphinois – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com.

Ingredience
4 velké brambory
1 svazek špenátu
Špetka muškátového oříšku
500 ml smetany 30%
150 g strouhaného ementálu
Sůl, pepř
Směs salátů + přísady na zálivku

Doba přípravy
60 minut

Příprava jídla
Brambory oloupeme a mandolínou nebo nožem nakrájíme na tenké plátky. Špenát omyjeme, osušíme a zbavíme stopek. Smetanu přivedeme k varu, přidáme lžičku soli, pepře a špetku nastrouhaného muškátového oříšku. Dáme stranou.

Do jednotlivých formiček nebo do jedné velké formy vyskládáme střídavě plátky brambor a špenátové listy. Zalijeme teplou smetanou a navrchu posypeme strouhaným sýrem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 až 45 minut.

Brambory podáváme se salátem a domácí zálivkou.

Recept najdete v 8. epizodě seriálu Souboj chutí 3 na CANAL+ Domo ve Videotéce Skylink. 

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondělí 19. 9.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC