Hudba a lifestyle

Dejte si… Máslová dýně s omáčkou z pečeného česneku

Dejte si… Máslová dýně s omáčkou – vaření

Sledujte kuchařské show každý den na CANAL+ Domo. Recepty najdete na www.canalplusdomo.com

Suroviny
0,5 malé máslové dýně
sůl a pepř
olivový olej
0,5 lžičky římského kmínu
šťáva z jednoho citrónu
1 lžička medu
2–3 větvičky tymiánu
1 hlavička česneku

Náplň
1 cibule
2 lžíce másla
100 g namočené divoké rýže
sklenička suchého bílého vína
malá hrst vlašských ořechů 
2 lžíce sušených brusinek

Omáčka
hlavička upečeného česneku
4 lžíce kysané smetany
sůl a pepř

Dýni rozkrojte a vydlabejte střed. Smíchejte tři lžíce olivového oleje s kmínem, šťávou z půlky citrónu, medem, posekaným tymiánem, špetkou pepře a soli. Takto připraveným olejem polijte nakrojenou stranu dýně. Vložte do zapékací nádoby, vedle dejte celou hlavičku česneku (bude potřeba do omáčky) a pečte v troubě 30–40 minut.

Zatímco se dýně peče, připravte si náplň. Cibuli nakrájejte a osmažte na másle, přidejte okapanou rýži a osmažte. Podlijte vínem, přidejte brusinky, trochu vody, citrónovou šťávu a vařte doměkka. Nakonec přimíchejte opražené a pokrájené vlašské ořechy. Osolte, opepřete. Hotovou směsí naplňte dýni a vložte na dalších 10 minut do trouby.

Upečený česnek vymačkejte do misky a rozmačkejte vidličkou. Přidejte smetanu, dochuťte solí, pepřem a promíchejte. Podávejte s upečenou dýní.

Další recepty najdete zde

Kuchařské show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
středa 27. 10.

Kompletní magazín se spoustou dalších článků najdete volně ke stažení na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC